MediaWatch

Esben Bjerre: MX-fejde handler ikke om seertal

Hvad har Monte Carlo egentlig imod Metroxpress, og hvorfor er den ikke en avis? MediaWatch har spurgt den ene af de to værter efter medieblæsten om deres busreklame.

Foto: Theis Mortensen/DR

De ville sætte en debat i gang om, hvad man kan indrykke af budskaber på de københavnerstang-gule busser i hovedstaden. Derfor købte Monte Carlo-værterne Esben Bjerre og Peter Falktoft for 2500 kr. reklameplads på linje 5A til budskabet #metroxpresserikkeenavis.

Kort efter blev reklamen pillet af igen efter henstilling fra Monte Carlos bedste kunde, DR3, og tilbage stod duoen med godt et døgns koncentreret medieopmærksomhed - om alt andet end det, der var formålet. Hvad grænserne for ytringsfriheden er bus-wize, blev de færreste klogere på. Og hvorfor Monte Carlo tilsyneladende har et robust horn i siden på Metroxpress fortonede sig også.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

TV 2 afviser blankt kritik fra Danske Filminstruktører om svigt af dansk film

Dansk Film bliver ikke ladt i stikken af tv-stationerne efter deres filmforpligtelse er afskaffet, siger TV 2's fiktionschef, der går i rette med Danske Filminstruktørers kritik af bl.a. mindre og manglende risikovillig støtte fra DR og TV 2 til dansk film. Samlet er pengene til dansk film ikke blevet mindre, siger hun.

Briefing: Ugen i mediebranchen

Kristeligt Dagblads mangeårige chefredaktør takker af, Radio- og tv-nævnet undrer sig over Radio4's lyttertal, og JP/Politikens Hus har offentliggjort bedste regnskab i årevis. Hop med på denne uges catch-up med de vigtigste historier i ugen, der er gået.

Medier nyder godt af nedlagt strejkekasse

JP/Politikens Hus skal have modtaget et tocifret millionbeløb fra Danske Mediers kasse, der blev nedlagt i 2021, da arbejdsgiverforeningen blev en del af Dansk Erhverv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs