MediaWatch

Vokseværk: Nyborg finder penge til FilmFyn

Nyborg Kommune træder ind i ejerkredsen af den fynske filmfond og får løfte om optagelse af julekalender i byen til næste år.

FilmFyn har udsigt til et drifttilskud fra Nyborg Kommune, der finder 1,3 mio. kroner i budgettet til produktion af film og tv. Det skriver Tv2fyn.dk.

Allerede fra næste år kommer det til at vise sig i byen. På et pressemøde i dag kunne byens borgmester Kenneth Muhs (V) sammen med FilmFyn og Cosmo Film afsløre planer om en TV 2-julekalender, der til næste år skal optages i Nyborg. Familiejulekalenderen får titlen ’Juleønsket’.

”Vi vil gerne skabe vækst og synlighed omkring vores kommune,” sagde Kenneth Muhs på pressemødet ifølge Tv2fyn.dk.

Tidligere har Cosmo Film også produceret julekalenderne 'Jesus og Josefine' og 'Jul i Valhal' til TV 2. Med Nyborgs indtræden i FilmFyn ejes filmfonden nu af Svendborg, Faaborg-Midtfyn, Ærø, Langeland og Nordfyns og Nyborg Kommuner som fuldgyldige medlemmer, mens Assens og Kerteminde er såkaldt associerede medlemmer.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs