MediaWatch

DR beklager brud på copyright i Messerschmidt-indslag

Juridisk chef erkender, at det var en fejl, at DR viste en EU-kritisk video, der uden tilladelse bruger et nummer af Mikael Simpson som underlægningsmusik.

Foto: DR

En EU-kritisk video med Morten Messerschmidt (DF) er nu fjernet fra nettet, efter det er kommet frem i Kulturen på News, at underlægningsmusikken - et nummer af komponist og sanger Mikael Simpson - blev brugt uden tilladelse.

Videoen er blevet delt på nettet af Morten Messerschmidt selv og Dansk Folkepartis Ungdom. Men den stammer fra DR-programserien "Der er noget galt i Danmark" fra 2011. Derfor ligger ansvaret for at indhente tilladelse fra rettighedshaver i DR som producent, selvom det er Morten Messerschmidt, der står bag introduktion og indhold.

I en mail til Kulturen på News lægger DR’s juridiske chef, Peter Skov, sig fladt ned og beklager.

”DR har via sine aftaler med de pågældende rettighedsorganisationer bl.a. ret til at bruge fonogrammusik i vores tv-udsendelser. I visse situationer skal der dog indhentes særskilt tilladelse. Netop programmet med Messerschmidt repræsenterer sådan en situation, fordi musikken bruges i den del af programmet hvor Messerschmidts egen politiske film vises. DR burde have indhentet tilladelse fra Mikael Simpson til at bruge hans musik i programmet. Det er en klar fejl, at det ikke skete, og det beklager vi.”

Mikael Simpson blev først for nylig via Twitter opmærksom på, at hans musik er en del af videoen.

Mere fra MediaWatch

Medieklummen: Rapporter peger på flere triste nyheder for journalister

Flere fravælger at læse nyheder, unge mennesker opsøger dem ikke aktivt, og sociale medier har overhalet nyhedsmedier som hovedkilde for de unge til nyhederne. Branchen står med et tiltagende framenteringsproblem, og vi bliver nødt til at tale om det, lyder det fra Uffe Gardel, der har ført pennen i denne uges medieklumme.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs