MediaWatch

DR's vagthund stopper

Jacob Mollerup stopper efter mere end ti år på posten som DR's seer og lytterredaktør.

Foto: Bjarne Bergius Hermansen

I mere end ti år har Jacob Mollerup været Danmarks Radios interne vagthund og advokat for seere og lyttere.

Men med årets udgang er det slut, meddeler han til Ritzau.

Jacob Mollerup har flere gange været ude med betydelig offentlig kritik af DR, blandt andet for at rette for få fejl - og for at rette for utydeligt - samt for en række tilfælde af brug af skjult kamera.

Han har også sat sit kritiske øje på en række programkoncepter, herunder programmet "Læsø kalder", der blev beskyldt for at manipulere med enkelte scener, og også en iscenesat demonstration - der på forunderlig vis fandt vej til TV Avisen - har han givet med krabasken.

"Jeg opfylder min nuværende kontrakt, men jeg har meddelt bestyrelsesformanden, at jeg ikke ønsker den forlænget. Det betyder, at jeg stopper sidst på året, når min afløser er fundet," skriver Jacob Mollerup i en mail til Ritzau.

"Det har været et stort privilegium at varetage funktionen som vagthund og brugernes ambassadør. Det har ikke været konfliktløst, men det har i den grad været meningsfuldt. Nu er det på tide at prøve noget nyt," siger han.

Hvad fremtiden byder på, ligger ikke fast, oplyser Jacob Mollerup til MediaWatch.

Jacob Mollerup er uddannet cand. polit. og har tidligere arbejdet for Politiken og Information, hvor han var chefredaktør en årrække. Inden han kom til DR som lytter- og seerredaktør i 2004, var han reporter på Berlingske Nyhedsmagasin.

Jacob Mollerup blev i 2013 valgt til ny formand for Publicistklubben.

/ritzau/

Mere fra MediaWatch

Aller Media-topchef om nedlæggelse af printmagasin til unge: "Tiden er moden"

Næste år ville ”Vi Unge” som printmagasin være fyldt 60 år. Men fra årsskiftet er den trykte version af magasinet til teenagepiger fortid. Topchef i Aller Media kalder det en ”meget logisk beslutning” og forklarer samtidig, hvad der ligger bag en række andre, større ændringer i Aller Medias redaktionelle setup.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs