MediaWatch

Gallup: Færre tv-apparater - færre seere

Gallup og tv-selskaberne korrigerer nu tv-metermålingerne, fordi der i dag er 4,7 pct. af de danske husstande, der slet ikke har et traditionelt tv-apparat.

Foto: Jan Dagø/Polfoto

I løbet af de seneste fem år er der kommet flere husstande i Danmark, som ikke ejer et traditionelt tv-apparat, skriver Dr.dk.

Derfor korrigerer TNS Gallup og tv-stationerne nu basen for Tv-Meter målingerne gældende fra uge 14.

For fem år siden havde omkring 99 pct af alle husstande et fjernsyn, men i dag er tallet nede på 95,3 pct.

"Dengang kunne man bedre leve med tommelfingerreglen om, at målingen var dækkende for alle danskere. I dag er det mindre holdbart," forklarer medieforsker Dan Pedersen fra DR Medieforskning.

“Omlægningen vil give et mere retvisende billede af tv-seningen i Danmark, og derfor hilser vi det meget velkomment i DR Medieforskning.”

Q1: Teenagere flygter stadig fra flow-tv 

Korrektionen betyder, at hvor der hidtil har været 5.452.000 potentielle seere i Danmark på tre år og derover, er tallet fremover 5.229.000. Det svarer til antallet af treårige og derover pr. 1. januar 2015 i husstande med et eller flere tv-apparater.

Helt konkret kommer det til at betyde, at seertallene til mange programmer - målt i tusinder - vil være lavere fremover, fordi det samlede seerunivers nu er 4,7 procent lavere.

Dan Pedersen siger, at omlægningen giver et mere retvisende billede af tv-seningen i Danmark, og det hilser DR Medieforskning velkomment.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs