MediaWatch

DBU-konflikt kan punktere Kanal5's USA-landskamp

Danmark og USA skal spille test-landskamp 25. marts, som optakt til EM-kvalifikationskampe, men en konflikt mellem DBU og Spillerforeningen truer med at lukke luften ud Kanal5's seertal til kampen.

Foto: Jens Dresling/Polfoto

Danmark og USA skal efter planen spille en test-landskamp 25. marts i Aarhus, som er årets første optakt til EM-kvalifikationskampe senere på året.

De dyrtkøbte tv-rettigheder til kampen ligger hos Discovery Networks, der har dem som programfyrtårn for deres hovedkanal Kanal5.

Men en verserende konflikt mellem Dansk Boldspil-Union (DBU) og Spillerforeningen er gået i hårdknude og truer med at lukke luften ud USA-kampen som tv-begivenhed. Det kan nemlig ende med, at landstræner Morten Olsen, som i morgen udtager truppen til testkampene mod USA og Frankrig, må se bort fra de største profiler.

SBS Discovery køber VM og EM kvalifikationskampe fra 2014  

Derfor er spørgsmålet, om tv-seerne gider tænde for Kanal5 for at se en venskabskamp uden stjerner som eksempelvis Nicklas Bendtner, Christian Eriksen og Daniel Agger.

"Det er i forvejen ikke lagt op til et seerbrag, og seertallet bliver noget mindre, hvis ikke landsholdspillerne dukker op," siger trading director Mikael Ostenfeld fra bureaugruppen GroupM, der dog tvivler på, at det kommer så vidt.

"Men sker det, bør Discovery søge kompensation hos DBU, fordi de så ikke har fået den vare, de har betalt for."

Måske modsat effekt

Mediabureauet IUM's broadcast manager Jakob Olsen tvivler også på, det ender med, at landsholdet stiller med andre spillere. Konsekvenserne for dansk fodbold vil være alt for store, mener han.

"Men skulle det ske, koster det marginalt for Kanal 5. Det er en venskabskamp, hvor seertallet i forvejen vil være beskedent. Måske kunne det endda have en positiv effekt, fordi seerne vil se de danske amatører mod USA's proffer."

Discovery's sportschef Jes Holm Andersen er dog fortrøstningsfuld.

"Vi tror stadig på, at der bliver fundet en afklaring mellem parterne," siger Jes Holm Andersen.

Hvad betyder det for jeres tv-event, hvis landholdet i stedet alene besættes af Superliga-spillere?

"Indtil andet er bevist, så vil vi ikke spekulere i, hvad konsekvenserne vil være af andre scenarier."

Allerede 29. marts spiller Danmark endnu en testkamp mod Frankrig. Først 13. juni er det alvor. Der spiller Danmark mod Serbien i EM-kvalifikationen.

Discovery Networks har tv-rettigherne til både at vise Danmarks venskabskampe og kvalifikationskampe.

Sådan vil SBS Discovery spille nyt fodboldkort 

Top20: Kanal5 på fransk visit med EM-landskamp

SBS Discovery køber VM og EM kvalifikationskampe fra 2014 

Mere fra MediaWatch

Koda opponerer mod ny musikpolitik i DR

Nye retningslinjer i DR betyder, at kommercielt udgivet musik som udgangspunkt ikke længere skal bruges i programmer. Men public service-stationen bør have fokus på andet end katalog-musikken, mener Kodas adm. direktør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs