MediaWatch

Ny X Factor-app fordobler stemmeantallet til første show

Over dobbelt så mange stemmer tikkede ind til det første liveshow i X Factor. Ifølge DR's underholdningschef skyldes det den nye gratis app.

Citybois, Baraa og Jógvan var blandt de ni deltagere, som indtog X Factor-scenen for første gang i den nye omgang af den årlige talentkonkurrence. Der var dog ikke kun glæde over, at liveshowene var begyndt.

Antallet af stemmer afgivet af seerne til deltagerne er blevet fordoblet siden sidste år. i 2014 indløb der ca. 150.000 stemmer til det første liveshow, men i år var det tal steget til 330.000, og af dem var det 250.000, der kom gennem den nye X Factor-app, som DR har udviklet. Det skriver dr.dk.

Det er et resultat, som underholdningschef i DR, Jan Lagermand Lundme, er begejstret for.

"X Factor er hele Danmarks program, og det er fantastisk, når ny teknologi gør det nemmere tilgængeligt for folk at være med og give udtryk for deres holdning om, hvad der er god musik i 2015," siger Jan Lagermand Lundme til dr.dk.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

B.T. lukker printavisen, cityredaktionerne nedlægges og chefredaktør Jonas Kuld Rathje stopper, Bog & Idé barsler med streamingtjeneste, og DR gentænker kulturdækningen. Det har været en travl uge i Mediedanmark, men du får overblikket over de vigtigste historier lige her.

Den Uafhængige venter øget vækst i 2022 med dyrere abonnement

Radiostationen, der gik i luften i 2020, lagde 20 kr. til abonnementsprisen i marts, hvilket har fået nogle af de betalende lyttere til at falde fra. Medlemstallet ventes dog at vokse og omsætningen stige i indeværende år, vurderer strategichef Kasper Saugmann.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs