MediaWatch

Ny X Factor-app fordobler stemmeantallet til første show

Over dobbelt så mange stemmer tikkede ind til det første liveshow i X Factor. Ifølge DR's underholdningschef skyldes det den nye gratis app.

Citybois, Baraa og Jógvan var blandt de ni deltagere, som indtog X Factor-scenen for første gang i den nye omgang af den årlige talentkonkurrence. Der var dog ikke kun glæde over, at liveshowene var begyndt.

Antallet af stemmer afgivet af seerne til deltagerne er blevet fordoblet siden sidste år. i 2014 indløb der ca. 150.000 stemmer til det første liveshow, men i år var det tal steget til 330.000, og af dem var det 250.000, der kom gennem den nye X Factor-app, som DR har udviklet. Det skriver dr.dk.

Det er et resultat, som underholdningschef i DR, Jan Lagermand Lundme, er begejstret for.

"X Factor er hele Danmarks program, og det er fantastisk, når ny teknologi gør det nemmere tilgængeligt for folk at være med og give udtryk for deres holdning om, hvad der er god musik i 2015," siger Jan Lagermand Lundme til dr.dk.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplever, at ledelsen nu åbner for forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, fortæller ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs