DR møder kritik for lukkethed

DR's håndtering af en række dårlige sager i 2014 giver indtryk af en stadig mere egenrådig og lukket institution, lyder kritikken fra flere kommentatorer og medieforskere.

Forløbet omkring afholdelsen af Eurovision, der nu undersøges af Rigsrevisionen, kritikken af det historisk dyre tv-drama '1864', lukningen af Underholdningsorkestret og Ombudsmandens skarpe kritik af DR for at knægte DR2-værten Adam Holms ytringfrihed.

DR's håndtering af de fire ovennævnte sager, der især har præget debatten om DR i 2014, har givet dybe ridser i public service-lakken, skriver Politiken.

Ifølge medieforsker på RUC Michael Bruun Andersen, giver sagerne indtryk af et DR, der er blevet mere lukket end tidligere, i stedet for at gå foran og vise gennemsigtighed.

"DR’s legitimitet står og falder ikke bare med, hvad de sender ud, men også hvordan de opfører sig. DR er en stor offentlig institution, der beskæftiger sig med ting, der er vigtige for Danmark. Derfor bør de foregå med så stor åbenhed som overhovedet muligt. Folk bør have indsigt i, hvad de foretager sig redaktionelt, hvorfor de gør det, og hvad det koster," siger Michael Bruun Andersen til Politiken.

Politisk kommentator Hans Engell peger samtidig på, at DR's oprustning på nettet og dominans i mediebilledet kan give bagslag og få politikerne til at reagere, hvis DR ikke går mere ydmygt frem, men fastholder "den arrogante stil".

DR's generaldriektør Maria Rørbye Rønn afviser kritikken og siger, at de fire fremhævede sager ikke er kendetegnende for det generelle billede af DR.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også