MediaWatch

"I mange år orkede jeg ikke at tale om kvinder og ledelse"

Der er brug for kvindelige rollemodeller, siger Merete Eldrup, adm. direktør på TV 2, der fredag blev hædret for sit bestyrelsesarbejde.

I fredags blev Merete Eldrup, adm. direktør for TV 2, hædret som årets kvindelige bestyrelsesmedlem med prisen Women’s Board Award.

De seneste syv år har hun været en af de få og mest synlige kvinder i toppen af den danske mediebranchen, men det er først i de senere år, at topchefen er trådt op på den scene, der handler om kvinder og ledelse – i stedet for at styre uden om, siger hun i et interview til Berlingske Business.

”I mange år orkede jeg ikke at tale om kvinder og ledelse, og jeg havde ikke behov for at fortælle min egen historie. Jeg kunne ikke se, hvad nogen skulle bruge den til," siger Merete Eldrup.

"Men gennem årene er det faktisk gået op for mig, at behovet for rollemodeller er ret stort blandt yngre kvinder. Hvis andre kan bruge mine erfaringer, så låner jeg gerne mit liv ud til dem,” siger hun til Berlingske Business.

På TV 2 er kønsfordelingen ifølge Berlingske Business afbalanceret og inden for "det gyldne snit" 60/40. 40 pct. af medarbejderne er kvinder, 40 pct. af direktionsmedlemmerne er kvinder, og 56 pct. af lederne  i laget under direktionen er kvinder.

Ifølge Merete Eldrup ligger der ikke et bevidst arbejde bag den balance, men hun vil ikke afvise, at det har motiveret andre kvinder på TV 2 til at søge ledelelsesansvar, at der har siddet en kvinde i hjørnekontoret.

Merete Eldrup er den TV 2-direktør, der froeløbig har siddet længst. Ved siden af passer hun bestyrelsesposter i Rambøll, Nykredit og Gyldendal. Næste mål er at gå efter en formandsstol i en erhvervsbestyrelse, men først når hun ikke længere er direktør for TV 2.

For få uger siden scorede hun topplacering blandt medieledere på det årlige imagebarometer fra Infomedia, CEO Superbrands blandt 40 topchefer.

Eldrup "brand-banker" Rørbye Rønn 

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs