MediaWatch

TV 2 viser anmelderrost norsk krigsserie

NRK’s anmelderroste krigsdramaserie 'Kampen om tungtvannet' bliver senere i år vist på TV 2, som selv har investeret i serien.

Foto: Ekko

Det bliver TV 2, der til foråret viser NRK’s anmelderroste dramaserie 'Kampen om tungtvannet', der er delvist dansk produceret.

NRK’s nye dramasatsning kredser om voldsomme begivenheder under anden verdenskrig og fik i går stormende anmeldelser på fagmediet Ekkofilm.dk

TV 2 har medfinansieret serien, men ved endnu ikke, hvornår man sender den.

"Vi går ikke op mod DR’s topdrama og slet ikke med 'Kampen om tungtvannet'. Serien skal have en så optimal placering som muligt, og vi har anbefalet, at den får en primetime-placering senere på foråret,” siger Anette Rømer, ansvarlig for internationale indkøb på TV 2, til Ekko.

'Kampen om tungtvannet' tager udgangspunkt i nazisternes og den tyske nobelpristager Werner Heisenbergs forsøg på at skabe en atombombe ved hjælp af norsk, tungt vand. En norsk-britisk sabotageaktion spiller en væsentlig rolle i serien.

Det er danske Morten Fisker og hans produktionsselskab Sebasto Film, der har startet projektet, hvor også manusforfatter Adam Price var med. De har udviklet 'Kampen om tungtvannet' sammen med det norske produktionsselskab Filmkameraterne A/S.

Da serien gik i luften i sidste uge, fik den dog også en tur i faktamaskinen, hvor norske historikere kritiserer serien for at tage for let på fakta.

Norge har fået sin egen 1864-sag 

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs