MediaWatch

TV 2 introducerer Danmark til spinoffserie

TV 2 viser miniserien 'Hjørdis', der er et spinoff fra 'Rita', til foråret. Fordelen er bla. billige tv-minutter, mens eksperter advarer mod farlig udvikling.

Danmark får sin egen spinoff-serie, når TV 2 til foråret sender miniserien 'Hjørdis', skriver Politiken.

Hjørdis er en sidekarakter i den populære serie om skolelæreinden 'Rita', hvis tredje sæson kommer til foråret. Serien er dermed et klassisk spinoff - altså en serie, der udspringer af en anden tv-serie.

"Den her serie blev født lidt omvendt, fordi der blev sat nogle public service-penge af til børne- og ungdomsprojekter, og vi så tænkte over, hvad vi kunne lave med en kort horisont, som ville være sjovt," siger Katrine Vogelsang, fiktionschef på TV 2.

Fordelen ved et spinoff er, at alt fra produktionsholdet til kostumerne er det samme som ved moderserien, og det giver billige tv-minutter.

Tidligere dramachef på DR Ingolf Gabold advarer dog mod spinoff. Ifølge ham skal tv-stationerne passe på, at de ikke falder i den samme fælde som de kommercielle tv-stationer, som kører deres serier i for mange sæsoner.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Jyllands-Posten skærer millioner af printsider væk, nye tal gør status over tv- og streaming-forbruget, og forskere giver tips til kunstig intelligens i medievirksomheder. Vi gennemgår de saftigste historier på MediaWatch i uge 49 lige her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs