MediaWatch

TV 2 introducerer Danmark til spinoffserie

TV 2 viser miniserien 'Hjørdis', der er et spinoff fra 'Rita', til foråret. Fordelen er bla. billige tv-minutter, mens eksperter advarer mod farlig udvikling.

Danmark får sin egen spinoff-serie, når TV 2 til foråret sender miniserien 'Hjørdis', skriver Politiken.

Hjørdis er en sidekarakter i den populære serie om skolelæreinden 'Rita', hvis tredje sæson kommer til foråret. Serien er dermed et klassisk spinoff - altså en serie, der udspringer af en anden tv-serie.

"Den her serie blev født lidt omvendt, fordi der blev sat nogle public service-penge af til børne- og ungdomsprojekter, og vi så tænkte over, hvad vi kunne lave med en kort horisont, som ville være sjovt," siger Katrine Vogelsang, fiktionschef på TV 2.

Fordelen ved et spinoff er, at alt fra produktionsholdet til kostumerne er det samme som ved moderserien, og det giver billige tv-minutter.

Tidligere dramachef på DR Ingolf Gabold advarer dog mod spinoff. Ifølge ham skal tv-stationerne passe på, at de ikke falder i den samme fælde som de kommercielle tv-stationer, som kører deres serier i for mange sæsoner.

Mere fra MediaWatch

Lav tilslutning fra kunderne til Netflix' spilleplatform

Inden udgangen af 2022 vil Netflix have fordoblet sit udbud af mobilspil. Men på de ni måneder siden lanceringen af de første spil, har kun en lille del af abonnenterne udvidet deres Netflix-forbrug fra TV til også at gælde gaming.

Efter 18 år er det slut med NFL på Viaplay

Siden 2004 har danske fans kunnet følge amerikansk fodbold på Viaplays kanaler, men nu er det slut: Markedet har forandret sig for meget, lyder det fra Viaplay Group, der hidtil har siddet på rettighederne.

Lindhardt og Ringhof ser gevinst i forskelligheder med nykøbte Clio

Med overtagelsen af edtech-selskabet Clio har Lindhardt og Ringhof Uddannelse forstærket sin topposition på markedet for lærermidler. En ny, samlet platform vil stå klar inden for ”et års tid”, siger direktør. Konsolideringen vil også betyde afskedigelser bl.a. af Clios adm. direktør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs