MediaWatch

Drabsmænd fra magasin-attentat til vidne: Vi er al-Qaeda

To gerningsmænd, som flygtede fra massakren på magasinet Charlie Hebdo, bad tilfældigt vidne sige, at de er fra al-Qaeda i Yemen.

Foto: Thibault Camus/AP/Polfoto

"Du skal sige til medierne, at det er al-Qaeda i Yemen."

Sådan lød beskeden fra to mænd bag angrebet på satiremagasinet Charlie Hebdo. Det fortæller et vidne, en fransk ejendomsmægler, som tilfældigvis trådte ud på gaden, da de to mænd forlod deres første flugtbil.

"Det hele foregik meget roligt, uden råb og uden fornærmelser," siger Cédric Le Béchec ifølge det franske medie 20minutes.fr.

De to mænd var svært bevæbnet, da de forlod bilen.

En tegner, "Coco", som blev truet til at lukke de bevæbnede mænd ind på det franske satireblad, har givet en lignende besked efter sit møde med de to.

"Jeg havde hentet min datter i fritidsklubben, og da vi kom til bladets hoveddør, blev vi truet voldsomt af to maskerede og bevæbnede mænd."

"De ville ind i bygningen og op. Jeg trykkede koden til låsen. De skød på Wolinski, Cabu. Det varede fem minutter. Jeg havde søgt ly under et skrivebord. De talte perfekt fransk. De påstod, at de var fra al-Qaeda," siger "Coco" til 20minutes.fr.

Ved angrebet er fire af Frankrigs mest berømte tegnere blevet dræbt.

/ritzau/

Mere fra MediaWatch

TV 2 afviser blankt kritik fra Danske Filminstruktører om svigt af dansk film

Dansk Film bliver ikke ladt i stikken af tv-stationerne efter deres filmforpligtelse er afskaffet, siger TV 2's fiktionschef, der går i rette med Danske Filminstruktørers kritik af bl.a. mindre og manglende risikovillig støtte fra DR og TV 2 til dansk film. Samlet er pengene til dansk film ikke blevet mindre, siger hun.

Briefing: Ugen i mediebranchen

Kristeligt Dagblads mangeårige chefredaktør takker af, Radio- og tv-nævnet undrer sig over Radio4's lyttertal, og JP/Politikens Hus har offentliggjort bedste regnskab i årevis. Hop med på denne uges catch-up med de vigtigste historier i ugen, der er gået.

Medier nyder godt af nedlagt strejkekasse

JP/Politikens Hus skal have modtaget et tocifret millionbeløb fra Danske Mediers kasse, der blev nedlagt i 2021, da arbejdsgiverforeningen blev en del af Dansk Erhverv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs