MediaWatch

Drabsmænd fra magasin-attentat til vidne: Vi er al-Qaeda

To gerningsmænd, som flygtede fra massakren på magasinet Charlie Hebdo, bad tilfældigt vidne sige, at de er fra al-Qaeda i Yemen.

Foto: Thibault Camus/AP/Polfoto

"Du skal sige til medierne, at det er al-Qaeda i Yemen."

Sådan lød beskeden fra to mænd bag angrebet på satiremagasinet Charlie Hebdo. Det fortæller et vidne, en fransk ejendomsmægler, som tilfældigvis trådte ud på gaden, da de to mænd forlod deres første flugtbil.

"Det hele foregik meget roligt, uden råb og uden fornærmelser," siger Cédric Le Béchec ifølge det franske medie 20minutes.fr.

De to mænd var svært bevæbnet, da de forlod bilen.

En tegner, "Coco", som blev truet til at lukke de bevæbnede mænd ind på det franske satireblad, har givet en lignende besked efter sit møde med de to.

"Jeg havde hentet min datter i fritidsklubben, og da vi kom til bladets hoveddør, blev vi truet voldsomt af to maskerede og bevæbnede mænd."

"De ville ind i bygningen og op. Jeg trykkede koden til låsen. De skød på Wolinski, Cabu. Det varede fem minutter. Jeg havde søgt ly under et skrivebord. De talte perfekt fransk. De påstod, at de var fra al-Qaeda," siger "Coco" til 20minutes.fr.

Ved angrebet er fire af Frankrigs mest berømte tegnere blevet dræbt.

/ritzau/

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs