MediaWatch

Drabsmænd fra magasin-attentat til vidne: Vi er al-Qaeda

To gerningsmænd, som flygtede fra massakren på magasinet Charlie Hebdo, bad tilfældigt vidne sige, at de er fra al-Qaeda i Yemen.

Foto: Thibault Camus/AP/Polfoto

"Du skal sige til medierne, at det er al-Qaeda i Yemen."

Sådan lød beskeden fra to mænd bag angrebet på satiremagasinet Charlie Hebdo. Det fortæller et vidne, en fransk ejendomsmægler, som tilfældigvis trådte ud på gaden, da de to mænd forlod deres første flugtbil.

"Det hele foregik meget roligt, uden råb og uden fornærmelser," siger Cédric Le Béchec ifølge det franske medie 20minutes.fr.

De to mænd var svært bevæbnet, da de forlod bilen.

En tegner, "Coco", som blev truet til at lukke de bevæbnede mænd ind på det franske satireblad, har givet en lignende besked efter sit møde med de to.

"Jeg havde hentet min datter i fritidsklubben, og da vi kom til bladets hoveddør, blev vi truet voldsomt af to maskerede og bevæbnede mænd."

"De ville ind i bygningen og op. Jeg trykkede koden til låsen. De skød på Wolinski, Cabu. Det varede fem minutter. Jeg havde søgt ly under et skrivebord. De talte perfekt fransk. De påstod, at de var fra al-Qaeda," siger "Coco" til 20minutes.fr.

Ved angrebet er fire af Frankrigs mest berømte tegnere blevet dræbt.

/ritzau/

Mere fra MediaWatch

B.T.'s fejlskud bekymrer ikke brancheorganisation

Direktør for Danske Medier ser B.T.’s investeringslyst som et sundhedstegn, selv om storbyeventyret kuldsejlede på under et år. Det er dog nødvendigt at knække koden til de lokale og digitale læsere, mener han.

Briefing: Ugen i mediebranchen

B.T. lukker printavisen, cityredaktionerne nedlægges og chefredaktør Jonas Kuld Rathje stopper, Bog & Idé barsler med streamingtjeneste, og DR gentænker kulturdækningen. Det har været en travl uge i Mediedanmark, men du får overblikket over de vigtigste historier lige her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs