MediaWatch

Forhøjet beredskab på Jyllands-Posten efter angreb på fransk magasin

Beredskabet på Jyllands-Posten er skærpet i forbindelse med angrebet på det franske satiremagasin Charlie Hebdo.

Opdateret 16.14: Med detaljer fra mail til medarbejderne i JP/Politikens Hus og oplysninger om, at adm. direktør Stig Ørskov ikke ønsker at kommentere yderligere.

Skudattentatet mod det franske satiremagasin Charlie Hebdo har ført til øget beredskab på JP/Politikens Hus. Det erfarer MediaWatch, og det samme oplyser huset til TV 2 ifølge kanalens hjemmeside.

Avisen ønsker ikke at oplyse nærmere detaljer, men adm. direktør i JP/Politikens Hus, Stig Ørskov, har orienteret medarbejderne i en mail:

”Som I allerede har læst, har vi som følge af angrebet på Charlie Hebdo skærpet sikkerhedsniveauet både på Rådhuspladsen og i Viby. Vi er i tæt kontakt med de relevante myndigheder. Der ikke ændringer i trusselsbilledet mod JP/Politikens Hus, men der er dog fra myndighedernes side skærpet bevågenhed.”

Ifølge MediaWatchs oplysninger har politiet patruljeret omkring Jyllands-Postens hovedkvarter i Viby og Politikens Hus på Rådhuspladsen i København efter angrebet. Ifølge mailen er vurderingen fra Politiets Efterretningstjeneste, at det generelle trusselsniveau ikke er ændret, men sikkerhedsniveauet alligevel vil være skærpet i den kommende tid.

Tillidsmændene på dagbladene i JP/Politikens Hus ønsker ikke at kommentere, hvilke forholdsregler eller reaktioner, angrebet mod den parisiske magasinredaktion har udløst internt. De henviser i stedet til JP/Politikens Hus adm. direktør, Stig Kirk Ørskov.

"Jeg støtter mig til, at vi har aftalt internt, at vi lader Stig Kirk Ørskov om at udtale sig," siger tillidsmand Lars-Bo Larsen, Politiken.

Også Jyllands-Postens tillidsmand Maria Dalhoff henviser til Stig Ørskov.

Stig Ørskov siger imidlertid til MediaWatch, at han ikke har yderligere kommentarer.

Taler med franske kollegaer

Charlie Hebdo har i flere omgange bragt satiriske tegninger af profeten Muhammed. I 2006 valgte magasinet at genoptrykke de tolv Muhammed-tegninger fra Jyllands-Posten, der udløste Muhammed-krisen samme år. Senere har magasinet udgivet et særnummer med en tegneserie, der beskriver profeten Muhammeds liv.

Tidligere operativ chef i Politiets Efterretningstjeneste (PET) Hans Jørgen Bonnichsen er ikke i tvivl om, at den danske efterretningstjeneste er i tæt kontakt med sine franske kolleger, siger han til Ritzau.

"Der er ingen tvivl om, at man er i tæt kontakt med de franske sikkerhedsmyndigheder, for at finde ud af, om det har nogen forbindelse til Muhammed-tegningerne, og om der er grund til, at man skal opgradere sikkerheden om eksempelvis Politikens Hus," siger han.

Hans Jørgensen Bonnichsen vurderer dog, at der allerede er et højt sikkerhedsniveau omkring de potentielle terrormål i Danmark. Trusler, som fortsat nævnes hver gang efterretningstjenesten offentliggør trusselsvurderinger, siger han.

"Man har i aller højeste grad opgraderet sikkerheden i Politikens Hus og i Viby (hvor Jyllands-Posten har hovedkvarter, red). Der er både indre og ydre sikkerhed, og der er adgangskontrol, som gerne skulle være et bolværk, så man ikke kan vade ind med en Kalasjnikov i hånden. Vi har set PET afværge et angreb, hvor nogen var på vej ind i Politikens hus på samme måde, som det vi har set i dag."

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs