MediaWatch

Amerikansk tv-interesse for Jussi Adler-krimiserie

Amerikansk filmmand har sikret sig tv-rettigheder til Jussi Adler-Olsens bøger om Afdeling Q, og optagelserne kan i bedste fald begynde allerede næste år.

Fra 'Kvinden i buret'

Succesforfatteren Jussi Adler-Olsen solgte sidste år tv-rettighederne til bogserien om 'Afdeling Q' til USA.

Det er den amerikanske filmchef Scott Frank, der har sikret sig tv-rettighederne til Carl Mørck i USA, skriver BNB.

Optagelserne til tv-serien 'Afdeling Q' kan i bedste fald påbegyndes i 2015. Lige nu skriver Frank på et manuskript , og hans folk undersøger locations og tænker i casting.

Det er uklart, hvor mange afsnit skal produceres af en amerikansk udgave af Q-serien. Tanken er, at serien optages i Boston, fordi byen minder om Danmark og København. Jussi Adler-Olsen har før været skeptisk omkring casting af serien til film og tv.

"Men nu, hvor vi har set Bryan Cranston spille i 'Breaking Bad', set hele persongalleriet fungere og oplevet, at man kan få sympati med den sure mand i netop den kontekst, som den nye bølge af amerikanske sæsonbaserede tv-serier repræsenterer, så er jeg fuld af fortrøstning," siger Adler-Olsen til BNB.

Filmselskabet Zentropas rettigheder til den danske filmatisering udløber efter den fjerde film.

Top20: Dansk krimi-gys blev et seerhit 

TV 2 bliver hjemsted for ambitiøs Jussi Adler-føljeton  

Mere fra MediaWatch

En ny medieaftale kan være på trapperne

Medieordførerne fra stort set alle partier i Folketinget er kaldt til møde uden bagkant onsdag eftermiddag. Med udsigt til sommerferie om få uger spidser de månedlange forhandlinger om en ny medieaftale til. Flere forventer, en aftale kan lande de kommende dage. Men der er stadig uenighed om afgørende spørgsmål, erfarer MediaWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs