MediaWatch

Monday køber norsk tv-producent

Tv-producenten Monday udvider det skandinaviske fodaftryk med norske Storyteller.

Foto: Ditte Valente/Polfoto/Arkiv
Godt et år efter opkøbet af den svenske tv-producent To the Moon har Monday haft tegnebogen oppe igen. Denne gang i Norge, hvor selskabet har opkøbt det lille produktionsselskab Storyteller.

Det skriver Monday i en pressemeddelelse.

Storyteller har produceret tv for de norske kanaler siden 2001, senest blandt andet programserierne 'Kampen for Livet' til TV 2 i Norge, der er ejet af danske Egmont.

”Storyteller er et af de mindre, men meget kreativt stærke produktionsselskaber i Oslo, og opkøbet giver os et godt rygstød til udviklingen af vores norske selskab,” siger adm. direktør for Monday, Morten Bank, i meddelelsen.

Tidligere ejer og stifter af Storyteller, Rune Obrestad, udnævnes samtidig til Exec. Producent og indtræder i Mondays ledelse i Norge.

Fokus på nordisk vækst

Monday har det seneste år haft fokus på at brede tv-forretningen ud over de danske grænser. Selskabet har tidligere i år i den forbindelse udnævnt nordisk programchef og hentet tidligere programdirektør for TV 2 Palle Strøm til som nordisk udviklingschef.

Palle Strøm til Monday

Selskabet har de seneste knap to år været i Norge, hvor Monday producerer sport til Bonniers tv-selskab C More.

 

”Vores sportsproduktion står rigtig stærkt i Norge, men vi skal videre, og der er opkøbet af Storyteller det første vigtige træk,” siger Morten Bank.

Operation X-producent lander fladt efter opkøb

Monday Media blev stiftet i 2008 og er en af de største uafhængige tv-producenter i Danmark. Selskabet havde i 2013 et overskud på knap 4 mio. kr. Blandt selskabets mest kendte produktioner er Operation X.

Niels Severin ny programchef for Monday Sverige

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Aller Media nedlægger printmagasin til unge, TV 2 Øst får ny adm. direktør, og reklame fra Liberal Alliance på TV3+ har rejst debat om politiske reklamer på tv. Få overblikket over den seneste uge i mediedanmark her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs