MediaWatch

Filmbranchen rygende uenige om nye indtægtskilder

Under en paneldiskussion i Filmhuset blev det endnu engang tydeligt, hvordan aktørerne i filmbranchen er langt fra er enige om, hvordan branchen skal finde nye måder at tjene penge på i fremtiden.

Filmbranchen er over en bred kam enig om, at der skal findes nye måder at tjene penge på nettet. Men under en paneldiskussion i Filmhuset i København blev det endnu engang slået fast, at parterne langt fra er enige om løsningerne, skriver Politiken.

Repræsentanter for både instruktørerne, producenterne, biograferne, Nordisk Film, Filminstituttet og TDC deltog i paneldebatten. Her fremsatte Producentforeningen endnu engang deres forslag om, at internetudbydere skal bidrage med 62,5 mio. kr. til filmproduktionen. Et forslag, som direktør hos internetudbyderen TDC, Ulf Lund, endnu engang afviste.

"Det eneste, jeg bliver mødt med, er, at vi skal betale. Der er ingen langsigtet løsning", sagde han ifølge Politiken og tilføjede, at musikbranchen griner af filmbranchen.

Kulturminister Marianne Jelved var også til stede. Hun indledte dagen med at slå fast, at branchen ikke skal regne med, at der kommer flere penge fra det offentlige.

Filmfolk: Teleselskaber skal finansiere ny digital filmpulje

Biografer raser: Tosset at hive film hurtigt ud af biografen

DFI: Spillefilm skal hurtigere på nettet

TDC til filmbranche: Drop tiggeri

Producenter: Teleselskaber skal skæppe i filmkassen

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Nyt fra dansk og international streaming, papirmangel og andre udfordringer for traditionelle medier er blandt ugens vigtigste mediehistorier. Få overblikket her.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs