MediaWatch

Filmbranchen rygende uenige om nye indtægtskilder

Under en paneldiskussion i Filmhuset blev det endnu engang tydeligt, hvordan aktørerne i filmbranchen er langt fra er enige om, hvordan branchen skal finde nye måder at tjene penge på i fremtiden.

Filmbranchen er over en bred kam enig om, at der skal findes nye måder at tjene penge på nettet. Men under en paneldiskussion i Filmhuset i København blev det endnu engang slået fast, at parterne langt fra er enige om løsningerne, skriver Politiken.

Repræsentanter for både instruktørerne, producenterne, biograferne, Nordisk Film, Filminstituttet og TDC deltog i paneldebatten. Her fremsatte Producentforeningen endnu engang deres forslag om, at internetudbydere skal bidrage med 62,5 mio. kr. til filmproduktionen. Et forslag, som direktør hos internetudbyderen TDC, Ulf Lund, endnu engang afviste.

"Det eneste, jeg bliver mødt med, er, at vi skal betale. Der er ingen langsigtet løsning", sagde han ifølge Politiken og tilføjede, at musikbranchen griner af filmbranchen.

Kulturminister Marianne Jelved var også til stede. Hun indledte dagen med at slå fast, at branchen ikke skal regne med, at der kommer flere penge fra det offentlige.

Filmfolk: Teleselskaber skal finansiere ny digital filmpulje

Biografer raser: Tosset at hive film hurtigt ud af biografen

DFI: Spillefilm skal hurtigere på nettet

TDC til filmbranche: Drop tiggeri

Producenter: Teleselskaber skal skæppe i filmkassen

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplever, at ledelsen nu åbner for forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, fortæller ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs