MediaWatch

DR-tillidsmand: Sparerunde kan koste 150 stillinger

DR-ledelsen har tilbudt medarbejderne en frivillig fratrædelsesordning. Ifølge tillidsmand kan det koste 150 stillinger, at DR skal spare 75 mio. kr. i medieforliget.

Det kan koste op mod 150 stillinger, at DR skal ud i en sparerunde for at finde 75 mio. kr. besparelser, fordi erhvervslicensen er blevet afskaffet i medieforliget, skriver Journalisten.

Det fortæller formand for Journalistgruppen i DR, Anne Serlev.

"Hvis besparelserne er af den størrelsesorden, som vi på nuværende tidspunkt ved, så drejer det sig om 150 medarbejdere. Vi mister med erhvervslicensen 75 millioner kroner, så hvis man regner på det i forhold til en årsløn, så drejer det sig om omkring 150 mennesker," fortæller Anne Serlev til Journalisten.dk.

På DR's interne medie har DR-ledelsen netop tilbudt medarbejderne en frivillig fratrædelsesordning. Ifølge Anne Serlev skal man dog ikke forvente nogen gyldne håndtryk. I stedet bliver fratrædelsesordningerne på samme vilkår som ved en opsigelse, tror hun.

Desuden tror hun, at det er svært at undgå fyringer som en del af sparerunden.

Mere fra MediaWatch

Franske medier lander indholdsaftale med Facebook

En forhandlingsalliance, der bl.a. repræsenterer Le Monde og Le Figaro, har netop indgået en aftale med Facebook om visning af journalistisk indhold. Aftalen er et bevis på, hvad der kan opnås gennem løsningsorienteret dialog, siger det sociale medieselskab.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs