MediaWatch

Politisk fodslag om licensrabat for samboende

SF's Özlem Cekic, foreslår licensrabat til unge, som bor og lever under samme tag, og det møder bred forståelse hos både S, Enhedslisten og Dansk Folkeparti.

SF's medieordfører, Özlem Cekic, foreslår midt i medieforhandlingerne, at der indføres en særlig licensrabat til unge, som bor og lever under samme tag, skriver Altinget.

Det er et alternativ til en licensrabat til unge, som flere partier tidligere har talt varmt for, men som blev skudt ned.

Alle, der bor sammen uden at være i et parforhold, betaler individuel medielicens på 2.436 kroner årligt. Er man derimod gift, eller deler man folkeregisteradresse med sin kæreste, skal man blot betale én medielicens om året.

SF foreslår i stedet en særlig samboende-rabat til de unge.

"Det giver ikke mening, at tre unge, der bor og lever sammen, alle skal betale medielicens. Derfor skal der indføres en samboende-rabat, så de bliver dækket af den samme medielicens," siger Özlem Cekic til Altinget.

Ideen om en samboende-rabat møder opbakning fra flere kanter.  Dansk Folkepartis medieordfører, Morten Marinus mener, at gruppen - ofte unge - skal have samme licensvilkår som folk, der enten er gift eller bor sammen.  Også Enhedslistens medieordfører, Jørgen Arbo-Bæhr, bakker op om rabatordningen.

Socialdemokraternes medieordfører, Troels Ravn, er i hvert fald parat til at diskutere den ved næste møde omkring forhandlingsbordet.

"Det er svært at forklare og forsvare rimeligheden i, at en husstand med mange medlemmer kun skal betale én medielicens om året, mens folk i et bofællesskab skal betale licens hver for sig." siger han, men understreger, at penge til licens til ikke kan komme fra gevinst fra erhvervslicens, som skal bruges i vækstpakken.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Læs også

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs