MediaWatch

Producenter: DR-dramachef vrøvler

Filmforlig. Ifølge DR Drama kan ingen andre bidrage med kvalitet, og DR ser bort fra private produktionsselskaber, der vil levere drama, skriver Producentforeningens direktør.

Foto: pressefoto

Når DR Drama-chef, Piv Bernth, skriver i Berlingske, at det private produktionsmiljø først for nylig producerer tv-drama, er det rent sludder, skriver direktør Klaus Hansen, Producentforeningen, i en Berlingske-kronik i dag.

'Matador',  'Busters Verden', 'Riget',  'Strisser på Samsø' og kriminal-miniserien 'Edderkoppen' var alle privatproduceret.

Og når Piv Bernth beskriver sendetidspunktet søndag kl. 20.00 som reserveret DRs egne produktioner "for at sikre public service-kvaliteten", må det tolkes som dramachefens opfattelse, at det private produktionsmiljø ikke er i stand til at producere den kvalitet, som public service er et udtryk for, mener Klaus Hansen.

Han afviser også Piv Bernths udtalelser om, at DR Drama producerer billigt og effektivt i sammenligning med det private marked.

"Desværre en fuldstændig udokumenteret påstand og i modstrid med den viden, der er i hele filmbranchen, hvor det er almindeligt kendt, at DR ikke budgetterer og tilrettelægger deres produktioner efter samme detaljerede standarder som det private produktionsmiljø. DR har flere gange afvist at fremlægge priser for deres produktioner," skriver Klaus Hansen.

Optakt til filmforhandlinger

Producentdirektørens kronik er en optakt til det kommende filmforlig, der skal forhandles i efteråret, hvor producenterne arbejder for en ny og mere detaljeret politisk fokus på DR's udlægning af opgaver. Man ønsker, at DR får et politisk krav om at lægge en fast andel af dramaproduktioner ud i privat regi, blandet andet for at styrke hele det danske fiktionsproduktions-miljø.

Klaus Hansen hævder, at DR Drama i dag lukker sig om sig selv, og at alle vil have gavn af et bedre samarbejde.

"Både DR og produktionsselskaberne har haft stor succes de sidste 20 år. Dansk TV-drama og danske spillefilm vinder priser over hele verden og rejser ofte side om side med stor succes. Målet må være at finde samarbejdsformer, der skaber den bedst mulige udnyttelse både af DR Drama og fra de private produktionsselskabers styrkepositioner."

DR: Sundt at gentænke filmens vej til publikum

Biografer raser: Tosset at hive film hurtigt ud af biografen

DFI: Spillefilm skal hurtigere på nettet

Producenter: Teleselskaber skal skæppe i filmkassen 

Mere fra MediaWatch

ViacomCBS sælger studiebygninger i milliardhandel

Den amerikanske mediekoncern ViacomCBS skiller sig af med over en million kvadratmeter studieområder og -bygninger, som har dannet ramme om et væld af tv-shows og optagelser af serier og film siden 1928.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs