MediaWatch

DR skal spare og fyrer en direktør

DR skal spare og sammenlægger 'JPS' og 'Kommunikation og HR'. Det koster HR- og kommunikationsdirektør Elisabeth Geday jobbet. 

To stabsområder bliver til et og en direktør mister jobbet, efter DR's ledelse i dag har valgt at lægge DR Kommunikation & HR sammen med området for Jura, politik og strategi (JPS).

Det betyder, at der bliver en direktør mindre i DR's ledelse: HR- og kommunikationsdirektør Elisabeth Geday stopper efter tre år i DR.

Det er første skridt i de spareindgreb, DR som bebudet vil gennemføre i løbet af efteråret for at leve op til det nye medieforligs krav om en 2 pct. effektivisering af DR. 

Caroline Reiler, direktør for JPS, vil fra i dag stå i spidsen for den nye afdeling.

”Jeg tror, at vi ved at samle to sidestillede stabsfunktioner både kan skabe en mere enkel og fleksibel organisering og samtidig opnå et tættere samarbejde mellem to områder, som har klare og åbenlyse snitflader. Og med Caroline Reiler i spidsen for den samlede afdeling, føler jeg mig overbevist om, at den proces er i de bedste hænder,” siger generaldirektør Maria Rørbye Rønn i en pressemeddelelse.

Den egentlige effektuering af sammenlægningen vil ske i det tidlige efterår, når der er truffet beslutning om den interne organisering af området, skriver DR.

DR's direktion består nu af syv direktører. En af de syv, posten som direktør for Økonomi, teknologi og medieproduktion, er i øjeblikket ledig, da Martin Præstegaard har valgt at forlade DR for at blive departementchef i Finansministeriet 15. august. 

  • Maria Rørbye Rønn, generaldirektør
  • Caroline Reiler, direktør for DR Jura, Politik og Strategi samt Kommunikation og HR
  • Gitte Rabøl, direktør for DR Medier
  • Ulrik Haagerup, direktør for DR Nyheder
  • Tine Smedegaard Andersen, direktør for DR Kultur
  • Anne-Marie Dohm, direktør for DR Danmark

Direktør forlader DR
DR: Medieaftale udløser besparelser
Her er hovedpunkterne i medieaftalen

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Kritiseret aftale om rettighedsbetaling lagt på is, mediebureauer kigger efter alternativer til Facebook, DR dropper livekoncerter, podcastbureau udvider med nye formater, og lokale radio- og tv-stationer har fået inddraget deres sendetilladelser. Læs med, når vi gennemgår ugens største mediesager.

Producenter glæder sig over droppet aftale men afblæser ikke krise

En rettighedsaftale, som i måneder har betydet stop for udvikling af fiktion til streamingtjenester, blev torsdag forkastet af Create Denmark, og det er et skridt i den rigtige retning. Det mener bl.a. Producentforeningen. Nu pågår individuelle forhandlinger med tjenesterne, men det risikerer at trække ud til efter sommer, lyder det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs