MediaWatch

Jeppe Nybroe frigivet efter gidseltagning

Freelancejournalist og tidligere nyhedsvært, Jeppe Nybroe blev i går frigivet efter at have været taget som gidsel i Mellemøsten i en måned, skriver Jyllands-Posten.

Efter en måned som gidsel i Mellemøsten er den danske freelancejournalist Jeppe Nybroe blevet frigivet, erfarer Jyllands-Posten.

Sammen med en libanesisk kollega blev den tidligere nyhedsvært på DR bortført den 8. februar i en libanesisk grænseby og har ifølge Jyllands-Postens kilder siden været holdt som gidsel i Syrien, indtil han i går blev frigivet.

Ingen danske myndigheder har endnu bekræftet eller kommenteret Jyllands-Postens oplysninger.

Jeppe Nybroe har de seneste år arbejdet i udlandet, efter han for to år siden fik job som nyhedsdirektør for den libyske tv-station Libya Alhurra TV. Året efter tiltrådte han en stilling som nyhedschef for den mongolske tv-station Mongol TV.

Jeppe Nybroe var fra 1999 til 2007 journalist og vært i DR. Han forlod sit job ved TV Avisen i september 2007 efter beskyldninger om manipulation i to tv-indslag om de danske soldaters tilbagetrækning fra Irak i sommeren 2007.

I det ene indslag havde han forvandlet lyden af et granatnedslag til tre af slagsen. I et andet indslag fortalte Jeppe Nybroe, at han var med på den sidste danske konvoj ud af Irak, mens konvojen i virkeligheden kørte ind i Irak.

Jeppe Nybroe erkendte og beklagede fejlene, men måtte altså forlade DR.

Siden var han forbi Nyhedsavisen, inden han i 2009 blev hyret som vært og profil på BT's webtv. Fra 2010 til 2011 var han studievært på TV 2 Øst.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs