MediaWatch

DR dropper exitprognoser ved folketingsvalg

DR vil fremover ikke bringe exitprognoser - hverken ved kommunal, folketings- eller andre typer af valg. Men exitpolls, der foretages blandt vælgere, der har stemt, lever sandsynligvis videre.

Når der senest til næste år er blevet udskrevet folketingsvalg, vil DR ikke bringe meningsmålinger inden valgdagen - de såkaldte exitprognoser. Det siger DR’s nyhedsdirektør Ulrik Haagerup til DR Nyheder.

Man har fra DR’s side valgt at lytte til en anbefaling fra professor emeritus ved Aarhus Universitet, Søren Risbjerg Thomsen, der har forsket i valgundersøgelser, og som for DR har lavet en rapport om DR’s egen fejlbehæftede exitprognose ved sidste kommunalvalg.

Professor: Drop exit-prognoser 

En prognose, som langt fra gav et retvisende billede af det endelige valgresultat.

”På baggrund af Søren Risbjerg Thomsens anbefaling, vil vi ikke længere benytte metoden exitprognoser - heller ikke ved nationale valg. Søren Risbjerg Thomsen påpeger, at der er en risiko forbundet med det, og det vil vi lytte til,” siger Ulrik Haagerup til DR Nyheder.

Exitpolls lever endnu

Selvom DR vælger at holde sig fra exitprognoser, så vil man ikke nødvendigvis gøre det samme med de såkaldte exitpolls, siger Ulrik Haagerup.

Exitpolls adskiller sig fra exitprognoser ved, at respondenterne kun bliver spurgt, når de har stemt på selve valgdagen, og altså ikke før de har sat deres kryds.

”Spørgsmålet er, om vi vil lave exitpolls på selve valgdagen, om vi vil offentliggøre det en time eller to før valgstederne lukker. Det tager vi stilling til senere," siger Ulrik Haagerup.

Mere fra MediaWatch

Dansk Erhverv: Vinterhjælpen er ikke nok for nogle virksomheder

De danske virksomheder er presset hårdt af den høje energipriser, og derfor er den politiske vinter-hjælpe-pakke en vigtig håndsrækning, når der nu ikke findes et politisk quick fix på problemet, lyder det fra brancheorganisationen, der også må konstatere, at det ikke vil være nok til at redde alle.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs