MediaWatch

Medieforlig: Enhedslisten vil styrke DR

DR risikerer at blive udkonkurreret af kommercielle aktører, hvis politikerne ikke styrker institutionen i det kommende medieforlig, mener Enhedslistens medieordfører, Jørgen Arbo-Bæhr.

Regeringens støtteparti Enhedslisten vil ikke lægge stemmer til at svække DR i et kommende medieforlig. Tværtimod skal DR styrkes, siger Enhedslistens medieordfører, Jørgen Arbo-Bæhr, til Altinget.

"DR skal som minimum kunne konkurrere med de kommercielle tv-stationer, og derfor skal vi styrke DR i det kommende forlig. Ellers risikerer vi, at de kommercielle aktører udkonkurrerer DR," siger Jørgen Arbo-Bæhr, som ikke kan se noget galt i, at DR sender underholdningsprogrammer som f.eks. X Factor.

DR er ellers blevet kritiseret af flere borgerlige medieordførere for at fokusere for meget på underholdning.

Borgerlige partier vil stække DR 

"Det er fint med mig, at DR også konkurrerer på det plan, og jeg ser intet problem i, at både DR og TV 2-regionerne går op i seertal. De skal jo vise noget fjernsyn, som folk gerne vil se, og derfor går jeg heller ikke ind for, at DR kun skal vise de programmer, som ikke kan klare sig på de kommercielle markedsvilkår," siger han.

I interviewet til Altinget nævner Jørgen Arbo-Bæhr også muligheden for at ændre medielicensen, så den fremover bliver betalt over skatten. Det vil gøre finansieringen af public service-medierne mere socialt retfærdig, siger han.

S og SF foreslår licens-rabat til unge 

Mere fra MediaWatch

Lav tilslutning fra kunderne til Netflix' spilleplatform

Inden udgangen af 2022 vil Netflix have fordoblet sit udbud af mobilspil. Men på de ni måneder siden lanceringen af de første spil, har kun en lille del af abonnenterne udvidet deres Netflix-forbrug fra TV til også at gælde gaming.

Efter 18 år er det slut med NFL på Viaplay

Siden 2004 har danske fans kunnet følge amerikansk fodbold på Viaplays kanaler, men nu er det slut: Markedet har forandret sig for meget, lyder det fra Viaplay Group, der hidtil har siddet på rettighederne.

Lindhardt og Ringhof ser gevinst i forskelligheder med nykøbte Clio

Med overtagelsen af edtech-selskabet Clio har Lindhardt og Ringhof Uddannelse forstærket sin topposition på markedet for lærermidler. En ny, samlet platform vil stå klar inden for ”et års tid”, siger direktør. Konsolideringen vil også betyde afskedigelser bl.a. af Clios adm. direktør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs