MediaWatch

Medieforlig: Enhedslisten vil styrke DR

DR risikerer at blive udkonkurreret af kommercielle aktører, hvis politikerne ikke styrker institutionen i det kommende medieforlig, mener Enhedslistens medieordfører, Jørgen Arbo-Bæhr.

Regeringens støtteparti Enhedslisten vil ikke lægge stemmer til at svække DR i et kommende medieforlig. Tværtimod skal DR styrkes, siger Enhedslistens medieordfører, Jørgen Arbo-Bæhr, til Altinget.

"DR skal som minimum kunne konkurrere med de kommercielle tv-stationer, og derfor skal vi styrke DR i det kommende forlig. Ellers risikerer vi, at de kommercielle aktører udkonkurrerer DR," siger Jørgen Arbo-Bæhr, som ikke kan se noget galt i, at DR sender underholdningsprogrammer som f.eks. X Factor.

DR er ellers blevet kritiseret af flere borgerlige medieordførere for at fokusere for meget på underholdning.

Borgerlige partier vil stække DR 

"Det er fint med mig, at DR også konkurrerer på det plan, og jeg ser intet problem i, at både DR og TV 2-regionerne går op i seertal. De skal jo vise noget fjernsyn, som folk gerne vil se, og derfor går jeg heller ikke ind for, at DR kun skal vise de programmer, som ikke kan klare sig på de kommercielle markedsvilkår," siger han.

I interviewet til Altinget nævner Jørgen Arbo-Bæhr også muligheden for at ændre medielicensen, så den fremover bliver betalt over skatten. Det vil gøre finansieringen af public service-medierne mere socialt retfærdig, siger han.

S og SF foreslår licens-rabat til unge 

Mere fra MediaWatch

Debat: Mediepolitik uden jordforbindelse

Magter folketing og regering at lave en medieaftale, der kan gennemføres, og vil den fungere i virkelighedens mediemarked? Sporene skræmmer. Den seneste medieaftale fra 2018 er et klart eksempel på, hvor galt det kan gå. Men den var desværre ikke en undtagelse. Sådan lyder det fra rådgiver og tidl. generaldirektør i DR Christian S. Nissen i dette debatindlæg.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs