MediaWatch

Rønn: Ja, de unge vil spare - men de vil ikke undvære DR

Havde Berlingske spurgt de 18 - 35-årige, om de ville undvære DR's konkrete programmer, ville svaret være et andet, siger DR's generaldirektør om ugens debatskabende spørgeundersøgelse.

Foto: DR/Agnete Schlichtkrull

DR’s generaldirektør, Maria Rørbye Rønn, sætter i dagens Berlingske spørgsmålstegn ved, om forholdet mellem de unge seere og DR er så anstrengt, som en undersøgelse i samme avis har indikeret.

Undersøgelsen fra Berlingske viste, at 46 pct. af de 18 til 35-årige ville fravælge DR, hvis de til gengæld kunne slippe for den årlige licens på 2.400 kr. En historie, der har fået Socialdemokraterne og SF til at foreslå en licensrabat for de unge.
 

Unge ville også fravælge DSB


Generaldirektøren mener dog ikke, at der er noget overraskende i, at de unge svarer, som de gør.  

“Jeg synes egentlig ikke, at det er så overraskende, at folk, og særligt de unge, gerne vil spare nogle penge, når det nu netop er det, man spørger til. Jeg tror, at svaret ville være det samme, hvis danskerne blev spurgt, om man på skattebilletten ville spare DSB væk, Det Kgl. Teater eller den momsfritagelse, som dagbladene modtager,” siger Maria Rørbye Rønn til Berlingske.

Hun mener, at resultatet ville have været et andet, hvis man spurgte respondenterne, om de ville undvære konkrete programmer på DR, som 'Monte Carlo', dansk børne-tv eller regional P4-radio.

Maria Rørbye Rønn erkender dog, at DR har haft og stadig har en udfordring i forhold til at tiltrække unge seere og lyttere.

S: Restlicens kan bane vej for DR-rabat til unge
Bock: Efterlyser nytænkning hos DR
Ungdomspartier vil afskaffe DR-licens
S og SF foreslår licens-rabat til unge 

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs