MediaWatch

Pressenævnet: Om igen DR

Pressenævnet er ikke tilfreds med DR's måde at bringe nævnets kritik af 'Kontant' på. Nu skal DR bringe kendelsen igen. 

Jakob Krogh, vært på 'Kontant' på DR1 | Foto: Bjarne Bergius Hermansen, DR Presse

DR1-programmet 'Kontant'  fik tidligere på året kritik for at have filmet ind i et firmalokale hos virksomheden Kiloo i Aarhus, selv om den adm. direktør inden da havde afvist at medvirke  i programmet. Sagen var ikke af tilstrækkelig stor betydning for offentligheden til, at DR kunne filme mod direktørens vilje, mente nævnet.

DR bragte den 3. september nævnets kritik i slutningen af 'Kontant'. Men afgørelsen skulle være bragt i begyndelsen af udsendelsen, mener nævnet, der altså nu uddeler kritik for anden gang.

DR bringer ellers normalt lignende afgørelser i slutningen af en udsendelse, skriver Dr.dk.

DR har rejst sagen om placering af kendelser for Pressenævnets medlemmer. Efter at have set på sagen, fastslår nævnet dog, at kendelser fra Pressenævnet skal bringes, hvor nævnet har bestemt, de skal bringes.

’Kontant’ vil derfor i næste uge indlede udsendelsen med at bringe kritikken fra Pressenævnet og kritikken af måden, DR bragte kritikken på, skriver Dr.dk.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Bornholms Tidende er sendt ud i spare- og fyringsrunde, DR's dramachef blev afskediget, og Louds nye programdirektør varslede store forandringer for den unge radio. Få overblikket over en travl uge i den danske mediebranche.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs