Ny PS-kontrakt tvinger DR til større økonomisk åbenhed

Der er indgået en ny public service-kontrakt fredag eftermiddag. Den tillader DR større fleksibilitet i programudviklingen, men det præciseres også hvilke forpligtelser DR skal opfylde for licensmidlerne, siger kulturministeren.

Kulturministeren og DR har netop indgået en ny public service-kontrakt for DR for 2013-2014. Den kommer som opfølgning på medieaftalen for 2012-2014.

Med den nye kontrakt er der gennemført en mindre detailregulering af DR’s public service-virksomhed.

Samtidig er der som noget nyt indført større gennemsigtighed i forhold til DR’s fordeling af ressourcer på forskellige public service-formål.

Det var Mediawatch, der i efteråret i flere artikler rejste spørgsmålet om, hvorfor DR af princip nægter at oplyse, hvordan licenskronerne fordeles mellem de forskellige tv-og radiokanaler.

Den nye puiblic service-kontrakt fastslår, at DR årligt skal offentliggøre estimerede driftsudgifter for bl.a. de enkelte radio- og tv-kanaler. Der er dog ikke tale om opgørelser over de egentlige udgifter, da DR meldte, at organisationen ikke ligger inde med de tal. I stedet beregnes udgifterne ud fra en del af DR's udgifter, en fordelingsnøgle, som DR selv har foreslået Kulturministeriet.

DR: Ikke muligt at offentliggøre konkrete kanaludgifter  

”Med den nye public service-kontrakt får DR større fleksibilitet, når de skal tilrettelægge deres programmer. Samtidig fremgår det klart af kontrakten, hvilke forpligtelser DR skal opfylde for licensmidlerne. Eksempelvis at DR skal styrke samarbejdet med danske teatre og betjeningen af handicappede, " siger kulturminister Marianne Jelved i en pressemeddelelse og uddyber:

"Derfor er jeg glad for den nye kontrakt, som er blevet til på baggrund af en konstruktiv dialog med DR og de mediepolitiske ordførere for partierne bag medieaftalen."

Desuden fremhæver hun, at det bliver specificeret, hvilke DAB-radio-kanaler DR skal tilbyde.

Det fremgår i aftalen at DR skal styrke samarbejdet med danske teatre generelt og Det Kongelige Teater specielt om formidlingen af scenekunsten på tv, og

DR skal styrke sine tilbud inden for den rytmiske musik.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også