Frederikshavn vil trække flere tv-produktioner til byen

Den nordjyske kommune har åbnet eget filmkontor som led i skærpelse af indsats for at tiltrække flere produktioner.
Flere jyske kommuner har skærpet indsatsen for at tiltrække flere produktioner. Bl.a. Odder Kommune og Ringkøbing-Skjern. | Foto: Andreas Haubjerg
Flere jyske kommuner har skærpet indsatsen for at tiltrække flere produktioner. Bl.a. Odder Kommune og Ringkøbing-Skjern. | Foto: Andreas Haubjerg

Der skal lokkes flere film- og serieoptagelser til Frederikshavn Kommune, der derfor har oprettet Frederikshavn Filmkontor for at samle al hjælp, et produktionsselskab kan have brug for, hvis det lægger sine optagelser i byen. Det skriver Kulturmonitor.

Det kan være alt fra hjælp til at finde oplagte optagesteder, kontakt til lokal arbejdskraft eller hjælp til finansielle støttemuligheder, som skal gøre det mere attraktivt for produktionsselskaberne at vælge Frederikshavn, der i forvejen er medlem af Den Vestdanske Filmpulje, som udgangspunkt.

”Det (filmproduktion, red.) kræver samarbejde mellem lokale myndigheder, produktionsselskabet og dem, der bor i området. Det er det samarbejde, som Filmkontoret er med til at skabe gode rammer for,” siger formand Peter Laigaard (K) fra Kultur- og Fritidsudvalget i Frederikshavn Kommune til Kanal Frederikshavn ifølge Kulturmonitor.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også