MediaWatch

Bestyrelsesmedlem i skarp kritik af streamingtjenester

Streamingtjenesterne presser på for at få filmskabere til at acceptere dårligere vilkår, lyder det fra skuespiller Søren Bang Jensen.

Foto: Dado Ruvic/REUTERS / X02714

TV 2 og internationale streamingtjenester som Netflix og Viaplay tager kvælertag på skabende filmkunstnere som dramatikere, instruktører, skuespillere og filmarbejdere med deres afvisning af overenskomsten mellem Producentforeningen og Create Denmark, skriver Søren Bang Jensen, bestyrelsesmedlem i Dansk Skuespillerforbund, i et debatindlæg i Politiken.

”Lige nu sidder de danske kunstnere, der arbejder i filmbranchen, og er oprigtigt bekymrede for, hvordan de skal betale regninger og husleje, hvis konflikten fortsætter. Og det er selvfølgelig det, der er meningen fra streamingtjenesternes side: at den angst, udmeldingerne skaber, vil tvinge kunstnerne til at acceptere dårligere vilkår,” skrive Søren Bang Jensen bl.a.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Illustreret Videnskab hentede ny chefredaktør med fortid på B.T., Sam Productions meldte om sikker sejlads gennem 2021, inden modvind ramte i 2022, og rundspørge viste begrænset vilje til at betale for podcasts. Dét og meget mere kan du blive klogere på i denne uges overflyvning over mediebranchen.

Flertal vil af med spilreklamer

Et flertal af den danske befolkning mener, at spilreklamer bør forbydes. Det viser en meningsmåling, som Jyllands-Posten har fået lavet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs