MediaWatch

Kulturbidrag bliver kaldt "afgørende" for dansk film og "pisse ærgerligt" for TV 2

Folkemødet 2022. Ifølge indholdsdirektør på TV 2 har politikerne med ny afgift på streamingtjenesters omsætning gjort TV 2’s arbejde sværere end nogensinde før. Andre ser aftalen som en sejr for dansk film.

Debatten stod mellem producer i Nordisk Film Production, Trin Hjortkjær Thomsen, direktør i Det Danske Filminstitut, Claus Ladegaard, medieordfører for Det Konservative Folkeparti, Birgitte Bergman, medieordfører for Venstre Jan E. Jørgensen, medieordfører for Socialdemokratiet, Kasper Sand Kjær, indholdsdirektør for TV 2, Lotte Lindegaard, og adm. direktør i Nordisk Film, Allan Mathson Hansen. Moderator var Jesper Eising, pressechef i Egmont. | Foto: Kit Lindhardt

Allinge | Replikkerne faldt rapt fra det ene hvide bord med vandflasker til det andet, da den nye, smalle medieaftales betydning for filmen var til debat i Egmonts telt på Folkemødet mellem mediepersoner, der både direkte og inddirekte bliver mærket af den nye aftale.

Et af de punkter i aftalen, der har størst betydning for dansk fiktion og film, er kravet om, at streamingtjenester som Netflix skal betale seks pct. af deres omsætning i Danmark til bl.a. Public Service Puljen, som i dag bliver administreret af Det Danske Filminstitut, DFI.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Kritiseret aftale om rettighedsbetaling lagt på is, mediebureauer kigger efter alternativer til Facebook, DR dropper livekoncerter, podcastbureau udvider med nye formater, og lokale radio- og tv-stationer har fået inddraget deres sendetilladelser. Læs med, når vi gennemgår ugens største mediesager.

Producenter glæder sig over droppet aftale men afblæser ikke krise

En rettighedsaftale, som i måneder har betydet stop for udvikling af fiktion til streamingtjenester, blev torsdag forkastet af Create Denmark, og det er et skridt i den rigtige retning. Det mener bl.a. Producentforeningen. Nu pågår individuelle forhandlinger med tjenesterne, men det risikerer at trække ud til efter sommer, lyder det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs