MediaWatch

"Druk"-succes gav Zentropa medvind hele vejen gennem 2021

Det digitale salg af især to biograf-baskere gik bedre end ventet, og det gav overraskende bonus på bundlinje og drift hos filmselskabet, fortæller adm. direktør Anders Kjærhauge. Forventningerne til indeværende år er mere konservative.

Successen for Oscar-vinderen "Druk" instrueret af Thomas Vinterberg fortsatte ind i 2021 for Zentropa, som havde produceret filmen. | Foto: Emil Agerskov

Thomas Vinterbergs ”Druk” og Anders Thomas Jensens ”Retfærdighedens Ryttere” præsterede ekstraordinært godt på salgsfronten både nationalt og internationalt - og det gjorde 2021 til ”et særdeles usædvanligt år.”

Sådan falder ordene i ledelsesberetningen i filmselskabet Zentropas 2021-regnskab, som viser et overskud på 19,1 mio. kr. - en fremgang på 48 pct. i forhold til året før, mens driftsresultatet (ebit) steg med 72,7 pct. til 19 mio. kr.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Kritiseret aftale om rettighedsbetaling lagt på is, mediebureauer kigger efter alternativer til Facebook, DR dropper livekoncerter, podcastbureau udvider med nye formater, og lokale radio- og tv-stationer har fået inddraget deres sendetilladelser. Læs med, når vi gennemgår ugens største mediesager.

Producenter glæder sig over droppet aftale men afblæser ikke krise

En rettighedsaftale, som i måneder har betydet stop for udvikling af fiktion til streamingtjenester, blev torsdag forkastet af Create Denmark, og det er et skridt i den rigtige retning. Det mener bl.a. Producentforeningen. Nu pågår individuelle forhandlinger med tjenesterne, men det risikerer at trække ud til efter sommer, lyder det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs