MediaWatch

Medieordfører afviser TV 2-bekymring

TV 2 står til at vinde ”ret markant på” på aftale om kulturbidrag fra streamingtjenester, siger Kasper Sand Kjær til Politiken.

Foto: Jens Dresling

TV 2 bliver ikke stillet svagere med det nye medieforlig, siger Socialdemokratiets medieordfører, Kasper Sand Kjær, til Politiken tirsdag.

”Man skal huske, at det kun er den del af TV 2’s omsætning, de har på TV 2 Play, de skal betale af. TV 2 er allerede i dag blandt de største modtagere af midler fra public service-puljen, og dermed bør de jo stå til at vinde ret markant på, at der nu kommer flere penge,” lyder det.

Udmeldingen kommer efter, at regeringen med kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) i spidsen i weekenden landede et smalt forlig på medieområdet. Med forliget blev det bl.a. besluttet, at streamingtjenester som Netflix og HBO skal betale et såkaldt kulturbidrag på seks pct. af deres danske omsætning. En afgift, der også bliver pålagt TV 2 pga. deres streamingtjeneste TV 2 Play.

Til Politiken afviser TV 2s adm. direktør, Anne Engdal Stig Christensen, at tv-stationen kan lægge budgetter ud fra, at de måske får støtte.

Umiddelbart efter forliget blev indgået skrev sagde Anne Engdal Stig Christensen i et svar til MediaWatch.

”Det, der startede som gode og vigtige intentioner om at styrke dansk public service i konkurrencen mod det massive pres fra internationale giganter, endte desværre med en klar svækkelse af TV 2 i form af en streamingskat og dermed en indirekte forstærket position for de internationale tjenester på det danske marked. Det stiller vi os ret uforstående overfor.”

Mere fra MediaWatch

Yousee-ejer skyder gang i historisk it-projekt

Nuuday sætter nu gang i et fireårigt digitalt transformationsprojekt, der kommer til at stå koncernen i en milliard kroner. Op mod 80 pct. af de gamle systemer fra TDC-tiden skiftes ud. Investeringen skal sikre Nuudays digitale udvikling.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs