MediaWatch

Arbejdsvilkår i medieaftale - kulturminister havde gerne gået længere

I lørdagens medieaftale indgår som noget nyt, at man skal overholde overenskomsten for at få mediestøtte. ”Det er en mindre model, der er blevet flertal for,” lyder det fra kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen.

"At leve op til de gældende arbejdsvilkår, der er vedtaget af arbejdsmarkedet selv. Det, synes jeg, er helt fair at kræve." Sådan lyder det fra Ane Halsboe-Jørgensen, kulturminister i kølvandet af ny medieaftale. | Foto: Jens Dresling

Den netop indgåede medieaftale mellem Socialdemokratiet, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre, Enhedslisten, Frie Grønne, Alternativet og Kristendemokraterne indeholder også arbejdsmarkedspolitik.

Helt konkret at man skal overholde overenskomstreglerne for at modtage mediestøtte, men selvom det var en af årsagerne til, at de blå partier i 11. time udvandrede fra forhandlingere, havde kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) gerne set, at aftalepartierne havde gået endnu længere.

Sådan lyder det fra Ane Halsboe-Jørgensen i et interview med Politiken.

”Jeg havde gerne set at det ikke kun var første ansættelse, men at det var hele produktionen, som var omfattet af, at man skal leve op til reglerne. At leve op til de gældende arbejdsvilkår, der er vedtaget af arbejdsmarkedet selv. Det, synes jeg, er helt fair at kræve. Det kræver vi jo også, når vi har store byggeprojekter og så videre. Jeg synes, det er fint også at kræve hvis du skal producere en film,” siger kulturministeren til Politiken.

MediaWatch har udarbejdet et overblik over medieaftalen, som kan læses her.

Mediekommentator kalder medieforlig en ”lappeløsning”

DI kalder uændrede nulmomsregler ”komplet ulogiske”

Danske Medier ærgrer sig over koncernloft for regionale og lokale medier

Mere fra MediaWatch

Yousee-ejer skyder gang i historisk it-projekt

Nuuday sætter nu gang i et fireårigt digitalt transformationsprojekt, der kommer til at stå koncernen i en milliard kroner. Op mod 80 pct. af de gamle systemer fra TDC-tiden skiftes ud. Investeringen skal sikre Nuudays digitale udvikling.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs