MediaWatch

Filminstruktør trækker chefredaktør og journalist i retten

Filminstruktør og dokumentarist Manyar Parwani har stævnet Filmmagasinet Ekkos chefredaktør, Claus Christensen, og journalist Nicki Bruun for bagvaskelse.

Foto: Jonas Olufson/Ritzau Scanpix

Filminstruktøren og dokumentaristen Manyar Parwani har ved advokat Asaf M. Fazal stævnet Ekkos chefredaktør, Claus Christensen, og journalist Nicki Bruun ved Københavns Byret. Det skriver Ekko.

Stævningen kommer i kølvandet på Parwanis højtprofilerede retsdrama, hvor han sammen med komiker Omar Marzouk kæmper for at lave en dokumentarfilm om forfatteren Sara Omar. Fogedretten har dog nedlagt forbud mod, at Parwani og Marzouk må bruge optagelser, som Parwani har foretaget af Sara Omar.

Manyar Parwani har stævnet Sara Omar for udtalelser, hun har givet til Ekko. Det er i den forbindelse, at Claus Christensen og journalist Nicki Bruun er blevet stævnet for det, der tidligere blev kaldt bagvaskelse.

”Det virker lettere komisk, at lige præcis Manyar Parwani har valgt at anlægge injuriesager mod både et medie, Ekko, en journalist og Sara Omar, og dermed forsøge at begrænse disses ytringsfrihed, når Parwani netop påstod, at hans ytringsfrihed blev begrænset i den forbudssag, som Sara Omar anlagde ved retten på Frederiksberg,” lyder det fra Sara Omars advokat, Erik Nyborg, i en pressemeddelelse.

Ifølge Ekko kræver advokat Asaf M. Fazal mindst ét år fængsel til chefredaktøren og journalisten, en større bøde og fjernelse af Sara Omars udtalelser fra Ekkos hjemmeside.

Sagen er endnu ikke berammet i Københavns Byret.

Har kæret afgørelsen

Manyar Parwani optog fra begyndelsen af 2018 og cirka halvandet år frem adskillige af film- og lydoptagelser af Sara Omar. I første omgang var planen at lave en dokumentar om den kvindelige forfatter. Siden ændrede Parwani og Marzouk projektet, så det nu skal handle om Sara Omars troværdighed.

Det fik Sara Omar kræve, at der blev nedlagt fogedforbud mod at bruge optagelserne. Striden kulminerede i februar, hvor der blev nedlagt fogedforbud. Et forbud, som Omar Marzouk og Manyar Parwani i marts kærede til landsretten.

Den gang lød det fra Omar Marzouks advokat Tyge Trier:

”Der er kæret, fordi vi er uenige i den beskrivelse, der er af filmen og forløbet fra 2018 til 2020. Vi har væsentligt ekstra materiale, som kommer frem i landsretten, herunder materiale udleveret fra Københavns Politi.”

Sara Omars advokat, Erik Nyborg, kaldte det enhvers ret at appellere.

”Men efter vores opfattelse har Retten på Frederiksberg truffet den rigtige beslutning og forstået, at sagen ikke handler om ytringsfrihed, men i stedet når frem til, at sagen skal afgøres på fortolkning af aftaler,” sagde han.


Mere fra MediaWatch

B.T.'s fejlskud bekymrer ikke brancheorganisation

Direktør for Danske Medier ser B.T.’s investeringslyst som et sundhedstegn, selv om storbyeventyret kuldsejlede på under et år. Det er dog nødvendigt at knække koden til de lokale og digitale læsere, mener han.

Briefing: Ugen i mediebranchen

B.T. lukker printavisen, cityredaktionerne nedlægges og chefredaktør Jonas Kuld Rathje stopper, Bog & Idé barsler med streamingtjeneste, og DR gentænker kulturdækningen. Det har været en travl uge i Mediedanmark, men du får overblikket over de vigtigste historier lige her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs