MediaWatch

Optagelser i centrum for strid om dokumentarfilm er beslaglagt

Politiet har beslaglagt optagelser til en dokumentar om forfatteren Sara Omar, som hun kræver fogedforbud nedlagt imod. Advokat kalder det en "meget speciel" situation.

Foto: Gregers Tycho/Ritzau/Ritzau Scanpix

Retten på Frederiksberg åbnede onsdag dørene i en sag, hvor forfatteren Sara Omar vil have nedlagt fogedforbud mod brugen af optagelser fra 2018 og 2019, der indgik i en dokumentarfilm om forfatteren, som filminstruktør Manyar Parwani står bag.

Optagelserne indgik ikke i retsmødet, men er for nuværende beslaglagt af politiet, skriver Frihedsbrevet, og det er usædvanligt, siger advokat.

"Det er jo en meget speciel situation. Det kan jeg ikke huske, at jeg nogensinde har været ude for. Jeg siddet med det her i over 20 år," siger advokat Tyge Trier, der repræsenterer Omar Marzouk, der var producent på dokumentarprojektet.

En kerne i striden er, hvem der har rettighederne til optagelserne. Ifølge Manyar Parwani og Omar Marzouk tilhører rettighederne filminstruktøren, mens Sara Omar mener, hun har hævd på, hvorvidt optagelserne må bruges.

Sara Omar, der bl.a. har skrevet romanerne "Dødevaskeren" og "Skyggedanseren", indledte fogedforbudssagen i august sidste år. Første retsmøde blev holdt før jul, og her valgte dommeren på anmodning fra Sara Omars advokat at lukke dørene. Ved andet retsmøde onsdag blev anmodningen ikke fulgt, og dørene åbnet for bl.a. pressen. Ifølge Politiken er der planlagt yderligere to retsmøder i sagen.

Forfatter anmoder om fogedforbud mod dokumentaroptagelser  

Mere fra MediaWatch

Aller Media lukker magasinet Dossier

Dossier lukker og slukker efter seks år. Det skyldes ifølge chefredaktør økonomi og udfordringer med bl.a. stigende papirpriser. For mindre end et år siden lukkede Aller også Modemagasinet In efter 35 år.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs