MediaWatch

Nordisk Film køber rettigheder til filmatisering af ung dansk trilogi

Forfatteren Thomas Korsgaards trilogi om en ung mands svære rejse fra provins- til storbyliv står til filmatisering, efter Nordisk Film har erhvervet rettighederne til bøgerne.

Foto: PR/Egmont

Kort efter den sidste del af Thomas Korsgaards trilogi om Tue er udkommet, har Nordisk Film nu købt rettighederne til at filmatisere bøgerne. Det oplyser forlaget bag trilogien, Lindhardt og Ringhof, i en pressemeddelelse.

"Vi har netop sikret os option på filmatiseringsrettighederne til Korsgaards bøger, fordi vi synes, de er fantastiske: Rå, realistiske og rørende,” siger Julie Lærke Løvgren, book rights og acquisition manager hos Nordisk Film i meddelelsen.

Det tre romaner om Tue er udgivet mellem 2017 og 2021 og tæller "Hvis der skulle komme et menneske forbi" fra 2017, "En dag vil vi grine af det" fra 2018 og senest "Man skulle nok have været der", der udkom i 2021.

Bøgerne følger hovedpersonen Tue, der vokser op på en gård i Jylland sammen med et par fraværene forældre, men selv vælger at søge lykken i København - en dannelsesrejse med knubs.

Thomas Korsgaard, 26, er nomineret til Martha-prisen, der uddeles af boghandlerkæden Bog & Iden, og DR Romanprisen for trilogien.

"Det hele er meget overvældende og spændende. Jeg er lykkelig for, at bøgerne siger så mange begejstrede læsere noget, og så er jeg dybt beæret over at være nomineret til de to priser. Det der med filmene kan jeg slet ikke rumme, så fantastisk er det," udtaler Thomas Korsgaard, der ud over trilogien også har udgivet en novellesamling og to børnebøger.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs