MediaWatch

Nordisk Film overtager dansk spilfirma for trecifret millionbeløb

Igennem spilenheden Nordisk Games tager Egmont-koncernen endnu en bid af spilmarkedet med opkøbet af de resterende aktier i den danske spiludvikler Flashbulb Games.

Direktør i Nordisk Games Mikkel Weider. | Foto: Gyrithe Lemche / Nordisk Games

Med en investering på 16,5 mio. kr. i en 43-procents andel i Flashbulb Games for fem år dyppede Nordisk Film sin første tå i gamingmarkedet. I 2021 har spilafdelingen Nordisk Games kastet et trecifret millionbeløb efter de resterende 57 pct. og overtaget selskabet helt.

Det fremgår af en pressemeddelelse.

Prisen for opkøbet, som Finans vurderer til at være over 200 mio. kr., vidner både om det dansk funderede spilselskabs vækst, men også gamings voksende vigtighed i Nordisk Films overordnede strategi.

"Da vi begyndte at opbygge en portefølje af computerspilselskaber for snart fem år siden, var Flashbulb Games det første selskab, vi investerede i. Det har været fantastisk at være med på deres rejse, hvor de har udvikle en række stærke og spændende spilprojekter," siger Mikkel Weider, direktør i Nordisk Games i meddelelsen.

"Deres spil er originale, sjove, engagerende og altid af høj kvalitet, og de har en meget engageret brugerbase, hvilket har resulteret i en rigtig fin forretning. Vi er meget glade for, at de nu har valgt at sælge hele selskabet til os, og vi ser frem til den videre fælles vækstrejse," siger han videre.

Opkøb for over 1,5 millard

Ifølge Finans er betalingen delt op i to dele, hvor det endelige beløb er knyttet op på, hvordan Flashbulb klarer sig det kommende år. Spilselskabet lancerer et nyt spil med navnet "Rubber Bandits" 2. december til de store konsoller Playstation og Xbox samt computerspilplatformen Steam.

Det er første gang i tre år, at Nordisk Films gamingdivision køber ind på danske breddegrader. Hidtil har koncernens opkøbsfokus primært været rettet mod udenlandske selskaber - senest med overtagelsen af ejermajoriteten i svenske Star Stable Online i starten af november. Samlet har Nordisk Games investeret for mere end 1,5 mia. kr. i hel- og delejerskaber for at opbygge og udbygge indholdsporteføljen med spil.

Nordisk Film, der er en del af Egmont-koncernen, havde i 2020 en omsætning på 2,7 mia. kr.

Mere fra MediaWatch

Lav tilslutning fra kunderne til Netflix' spilleplatform

Inden udgangen af 2022 vil Netflix have fordoblet sit udbud af mobilspil. Men på de ni måneder siden lanceringen af de første spil, har kun en lille del af abonnenterne udvidet deres Netflix-forbrug fra TV til også at gælde gaming.

Efter 18 år er det slut med NFL på Viaplay

Siden 2004 har danske fans kunnet følge amerikansk fodbold på Viaplays kanaler, men nu er det slut: Markedet har forandret sig for meget, lyder det fra Viaplay Group, der hidtil har siddet på rettighederne.

Lindhardt og Ringhof ser gevinst i forskelligheder med nykøbte Clio

Med overtagelsen af edtech-selskabet Clio har Lindhardt og Ringhof Uddannelse forstærket sin topposition på markedet for lærermidler. En ny, samlet platform vil stå klar inden for ”et års tid”, siger direktør. Konsolideringen vil også betyde afskedigelser bl.a. af Clios adm. direktør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs