MediaWatch

Tidligere TV 2-direktør om jubilæumsvideo: Forfærdelig kønsstereotyp

En otte år gammel video i anledning af 25-års jubilæum på TV 2 er de seneste dage delt flittigt på sociale medier. Tidligere adm. direktør Merete Eldrup deltager selv i videoen og ville i dag gerne klippe det sidste minut ud.

Foto: Katinka Hustad/Ritzau Scanpix

Teksten i en otte år gammel jubilæumsvideo, hvor den daværende ledelse, herunder tidligere mangeårig adm. direktør Merete Eldrup, optræder, signalerer ikke i sig selv en syg kultur, men den sidste del af videoen, hvor daværende tv-vært Jes Dorph-Petersen kommenterer hendes krop, ville hun gerne have undværet, siger Merete Eldrup til Jyllands-Posten.

"Jeg vil gerne have klippet den sidste sekvens ud, hvor Jes Dorph-Petersen siger noget decideret sexistisk og tåbeligt, men resten af teksten i sig selv støder mig ikke. Den signalerer ikke en syg kultur, men at vi ville fejre, at vi havde overlevet som tv-station trods hårde år, og den opfordrede medarbejderne til at feste," siger hun til Jyllands-Posten og tilføjer, at videoen set med nutidens briller er "forfærdelig kønsstereotyp".

Videoen er kommet frem i kølvandet på offentliggørelsen af dokumentarserien "Metoo - sexisme bag skærmen" på Discovery+, hvor 11 tidligere og nuværende navngivne TV 2-medarbejdere og værter fortæller om deres oplevelser med sexisme og krænkelser på tv-stationen.

Efterfølgende har nuværende adm. direktør Anne Engdal Stig Christensen undskyldt over for kvinderne, og Merete Eldrup har sagt til Ekstra Bladet, at hun ikke selv gjorde nok for at komme problemerne til livs. Hun var adm. direktør mellem 2007 og 2019.

Dokumentarserien er produceret af Impact TV, og Information har deltaget i dele af researchen. De har været i kontakt med over 150 mænd og kvinder, der tegner et billede af en sexistisk kultur båret af et mindretal af mænd i ledende stillinger i nyhedsafdelingen.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Grønne Aller-regnskaber, tilføjelse til Podimo-top og opgør med techkæmper er blandt strømmene, der formede ugens nyhedslandskab i Mediedanmark. Få et overblik med denne briefing.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs