MediaWatch

Tidligere TV 2-topchef: Jeg gjorde ikke nok

Merete Eldrup, der var adm. direktør på TV 2 fra 2007 til 2019, erkender, at hun ikke gjorde nok for at bekæmpe sexistisk kultur i mediehuset.

Foto: Stine Bidstrup/Jyllands-Posten/Ritzau Scanpix

Efter en dokumentarserie har sat fokus på sexisme på TV 2, erkender den mangeårige topchef i TV 2 Merete Eldrup over for Ekstra Bladet, at hun kunne have gjort mere.

"Jeg bebrejder mig selv, at det var meget tydeligt i trivselsundersøgelser, at Nyhederne kom dårligere ud af det end resten af TV 2. Det fulgte jeg også op på, men jeg gjorde ikke nok," siger Merete Eldrup til Ekstra Bladet.

I øvrigt kalder hun noget af den adfærd, der fortælles om i dokumentaren for "rystende" og "grænsende til psykopatisk".

Hun var administrerende direktør i TV 2 fra 2007 til 2019.

I Discoverys dokumentarserie "Metoo: Sexisme bag skærmen" beretter 11 navngivne kvinder om grænseoverskridende og krænkende oplevelser i nyhedsafdelingen.

Serien er produceret af Impact TV, og Information har deltaget i dele af researchen. De har været i kontakt med over 150 mænd og kvinder, der tegner et billede af en sexistisk kultur båret af et mindretal af mænd i ledende stillinger i nyhedsafdelingen.

11 kvinder beretter om sexistisk kultur på TV 2 i ny dokumentar

TV 2's bestyrelsesformand undskylder for manglende beskyttelse af kvinder

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Grønne Aller-regnskaber, tilføjelse til Podimo-top og opgør med techkæmper er blandt strømmene, der formede ugens nyhedslandskab i Mediedanmark. Få et overblik med denne briefing.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs