MediaWatch

Venstre om tavse mediechefer: Dobbeltstandard "springer virkelig i øjnene"

Mediechefer bør være ligeså åbne og villige til at stille op, som de selv kræver af politikerne, lyder det fra medieordfører Jan E. Jørgensen (V).

Jan E. Jørgensen, medieordfører for Venstre, mener ikke, at mediechefers tavshed om krænkelser på TV2 er første gang, de udviser dobbeltmoral | Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Når mediechefer tidigere har kritiseret politikere for ikke at ville stille op til kritiske interview, er det tegn på dobbeltmoral, at chefredaktører og mediedirektører ikke selv stiller op, når det kritiske fokus er på deres egen butik. Sådan lyder det fra Jan E. Jørgensen, medieordfører for Venstre, over for Jyllands-Posten.

"Det er ikke første gang, vi oplever mediechefer have en dobbeltstandard i forhold til, hvordan de synes, at politikerne bør agere, og hvordan de så selv agerer. Det springer virkelig i øjnene," siger Jan. E. Jørgensen til mediet.

Han bakkes i artiklen op af både Socialdemokratiet samt Christian Lindhardt, chefredaktør for fagbladet Journalisten, og Tine Johansen, formand for Dansk Journalistforbund. Også tidligere statsminister Helle Thonrning-Schmidt har i et Instagram-opslag været ude og spørge, om der gælder andre regler for mediechefer end politikere.

Hele debatten er udsprunget af dokumentarserien på Discovery+, hvor 11 kvinder står frem og fortæller om krænkelser og overgreb på TV2. Det har sat en række mediechefer med en fortid på TV2's ledelsesgange i et kritisk lys.

Men mens TV2's adm. direktør har henvist til en en bred pressemeddelelse, har TV2's bestyrelsesformand, BT's og Jyllands-Postens chefredaktører samt koncerncheferne for Berlingske Media og JP/Politikens Hus nøjedes med at svare via e-mail, når Jyllands-Posten og en række andre medier har henvendt sig om sagen.

"Helt generelt synes jeg selvfølgelig, at vi chefredaktører skal stille op" 

Helle Thorning-Schmidt: Gælder der andre regler for mediechefer end politikere? 

TV 2's bestyrelsesformand undskylder for manglende beskyttelse af kvinder

Krab-Johansen: Tillid til Michael Dyrby er intakt trods anklager om sexisme  

Mere fra MediaWatch

Lav tilslutning fra kunderne til Netflix' spilleplatform

Inden udgangen af 2022 vil Netflix have fordoblet sit udbud af mobilspil. Men på de ni måneder siden lanceringen af de første spil, har kun en lille del af abonnenterne udvidet deres Netflix-forbrug fra TV til også at gælde gaming.

Efter 18 år er det slut med NFL på Viaplay

Siden 2004 har danske fans kunnet følge amerikansk fodbold på Viaplays kanaler, men nu er det slut: Markedet har forandret sig for meget, lyder det fra Viaplay Group, der hidtil har siddet på rettighederne.

Lindhardt og Ringhof ser gevinst i forskelligheder med nykøbte Clio

Med overtagelsen af edtech-selskabet Clio har Lindhardt og Ringhof Uddannelse forstærket sin topposition på markedet for lærermidler. En ny, samlet platform vil stå klar inden for ”et års tid”, siger direktør. Konsolideringen vil også betyde afskedigelser bl.a. af Clios adm. direktør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs