MediaWatch

TV 2's bestyrelsesformand undskylder for manglende beskyttelse af kvinder

Lige som TV 2's adm. direktør undskylder TV 2's formand nu også de ledelsessvigt kvindeligt ansatte på TV 2 Nyhederne har været udsat for, og som bliver belyst i en aktuel dokumentar om metoo i nyhedsafsdelingen.

Foto: Rune Aarestrup Pedersen/ERH

TV 2's bestyrelsesformand Jimmy Maymann undskylder i en pressemeddelelse de svigt, mange kvindeligt ansatte har oplevet i deres tid på TV 2 Nyhederne. I dokumentaren "Metoo: Sexisme bag skærmen", der blev udgivet mandag på discovery+, står 11 kvinder frem, der arbejder eller har arbejdet på TV 2 Nyhederne, og beskriver bl.a. en sexisistisk kultur, hvor der blev talt og ageret grænseoverskridende af mandlige chefer.

"På trods af, at de store svigt er sket længe før min formandsperiode, vil jeg gerne undskylde på TV 2s vegne. Det var med forfærdelse, jeg hørte historierne fra kvinderne i dokumentaren. Det rørte mig dybt, og jeg kan kun inderligt beklage, at man ikke var i stand til at beskytte disse kvinder i deres tid på TV 2. Det har aldrig været i orden at bruge sin position til at udnytte eller undertrykke andre," siger Jimmy Maymann, der har været formand siden 2018, i meddelelsen.

Langt sejt træk

En advokatundersøgelse pegede sidste år på, at nyhedsafdelingen på TV 2 led under en rå og macho-præget tone og omgangsform. Jimmy Maymann pointerer, at han har tillid til det arbejde, der er sat i gang på TV 2 for at ændre kulturen, vil give resultater.

"Vi er fuldt bevidste om, at dette er et langt sejt træk, men vi er kommet langt, siden arbejdet begyndte, og vi forventer, at vi sammen med alle vores dygtige medarbejdere kan bruge dette til at rykke tættere sammen, ændre kulturen og skabe en sund arbejdsplads med plads til alle," siger Jimmy Maymann.

Også TV 2's adm. direktør Anne Engdal Stig Christensen, har undskyldt over for kvinderne og opfordrer i meddelelsen til at kigge fremad.

"Til trods for at vi via en dokumentarserie igen bliver epicenter for #MeToo-debat, vil vi insistere på at kigge frem og diskutere ligestilling, ligeværd og fælles kultur på et generelt niveau – til gavn for vores fælles arbejdsplads," siger Anne Engdal Stig Christensen.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Grønne Aller-regnskaber, tilføjelse til Podimo-top og opgør med techkæmper er blandt strømmene, der formede ugens nyhedslandskab i Mediedanmark. Få et overblik med denne briefing.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs