MediaWatch

Krab-Johansen: Tillid til Michael Dyrby er intakt trods anklager om sexisme

Det har ikke rokket ved tilliden til B.T.'s ansv. chefredaktør, Michael Dyrby, at han er blevet beskyldt for sexistisk opførsel i sin tidligere chefrolle på TV 2 Nyhederne, siger topchef i Berlingske Media. Dyrby selv har afvist anklagen.

Koncernchef i Berlingske Media, Anders Krab-Johansen. | Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

B.T.'s ansv. chefredaktør Michael Dyrbty har fortsat opbakning fra ledelsen i Berlingske Media, selvom han er blevet anklaget for at have opført sig sexistisk i sin tid som chef på TV 2 Nyhederne, skriver Journalisten.

"Ja, jeg har tillid til Michael Dyrby," skriver koncernchef i Berlingske Media, Anders Krab-Johansen, i et svar til fagbladet.

I forlængelse af dokumentarserien om kulturen på TV 2 "MeToo: Sexisme bag skærmen" har den tidligere TV 2-ansatte Anna Thygesen fortalt til Ekstra Bladet, at det var Michael Dyrby, der opførte sig upassende og sexistisk over for hende i 2007, da de begge var ansat på stationen.

Her skulle han under en julefrokost i 2007 have sagt til hende, at hun aldrig ville blive til noget på TV 2 med begrundelsen:

"Du er for gammel. Du er for rapkæftet. Og fordi jeg ikke vil kneppe dig."

Michael Dyrby har afvist, at han skulle have sagt det til Anna Thygesen.

"Jeg er af den overbevisning, at jeg ikke har sagt noget så grænseoverskridende for 14 år siden til Anna Thygesen - det ville naturligvis være helt uacceptabelt," har han sagt i et skriftligt svar til Ekstra Bladet.

Michael Dyrby var ansat på TV 2 Nyhederne i en længere årrække fra 1994, hvor han havde en række lederstillinger og senest var nyhedsdirektør inden han fratrådte i 2015 efter en affære. Han blev i 2018 ansat som ansv. chefredaktør på B.T.

Anna Thygesen anklager Michael Dyrby for sexisme på TV 2 

Mere fra MediaWatch

Lav tilslutning fra kunderne til Netflix' spilleplatform

Inden udgangen af 2022 vil Netflix have fordoblet sit udbud af mobilspil. Men på de ni måneder siden lanceringen af de første spil, har kun en lille del af abonnenterne udvidet deres Netflix-forbrug fra TV til også at gælde gaming.

Efter 18 år er det slut med NFL på Viaplay

Siden 2004 har danske fans kunnet følge amerikansk fodbold på Viaplays kanaler, men nu er det slut: Markedet har forandret sig for meget, lyder det fra Viaplay Group, der hidtil har siddet på rettighederne.

Lindhardt og Ringhof ser gevinst i forskelligheder med nykøbte Clio

Med overtagelsen af edtech-selskabet Clio har Lindhardt og Ringhof Uddannelse forstærket sin topposition på markedet for lærermidler. En ny, samlet platform vil stå klar inden for ”et års tid”, siger direktør. Konsolideringen vil også betyde afskedigelser bl.a. af Clios adm. direktør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs