MediaWatch

Krab-Johansen: Tillid til Michael Dyrby er intakt trods anklager om sexisme

Det har ikke rokket ved tilliden til B.T.'s ansv. chefredaktør, Michael Dyrby, at han er blevet beskyldt for sexistisk opførsel i sin tidligere chefrolle på TV 2 Nyhederne, siger topchef i Berlingske Media. Dyrby selv har afvist anklagen.

Koncernchef i Berlingske Media, Anders Krab-Johansen. | Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

B.T.'s ansv. chefredaktør Michael Dyrbty har fortsat opbakning fra ledelsen i Berlingske Media, selvom han er blevet anklaget for at have opført sig sexistisk i sin tid som chef på TV 2 Nyhederne, skriver Journalisten.

"Ja, jeg har tillid til Michael Dyrby," skriver koncernchef i Berlingske Media, Anders Krab-Johansen, i et svar til fagbladet.

I forlængelse af dokumentarserien om kulturen på TV 2 "MeToo: Sexisme bag skærmen" har den tidligere TV 2-ansatte Anna Thygesen fortalt til Ekstra Bladet, at det var Michael Dyrby, der opførte sig upassende og sexistisk over for hende i 2007, da de begge var ansat på stationen.

Her skulle han under en julefrokost i 2007 have sagt til hende, at hun aldrig ville blive til noget på TV 2 med begrundelsen:

"Du er for gammel. Du er for rapkæftet. Og fordi jeg ikke vil kneppe dig."

Michael Dyrby har afvist, at han skulle have sagt det til Anna Thygesen.

"Jeg er af den overbevisning, at jeg ikke har sagt noget så grænseoverskridende for 14 år siden til Anna Thygesen - det ville naturligvis være helt uacceptabelt," har han sagt i et skriftligt svar til Ekstra Bladet.

Michael Dyrby var ansat på TV 2 Nyhederne i en længere årrække fra 1994, hvor han havde en række lederstillinger og senest var nyhedsdirektør inden han fratrådte i 2015 efter en affære. Han blev i 2018 ansat som ansv. chefredaktør på B.T.

Anna Thygesen anklager Michael Dyrby for sexisme på TV 2 

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Grønne Aller-regnskaber, tilføjelse til Podimo-top og opgør med techkæmper er blandt strømmene, der formede ugens nyhedslandskab i Mediedanmark. Få et overblik med denne briefing.

Medieklummen: Slip data fri på redaktionen

Ny rapport dokumenterer de positive effekter ved at demokratisere adgangen til data på nyhedsredaktionen. Men desværre hersker der stadig udpræget data-skepsis blandt danske journalister, skriver fellow ved SDU Malte Jørstad i ugens Medieklumme.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs