MediaWatch

Ekstra Bladet om dokumentar: Når ingen nævnes bliver alle erklæret skyldige

I dokumentaren "Metoo: Sexisme bag skærmen" om en sexualiseret kultur på TV 2 bliver der ikke nævnt navne på de chefer, som beskyldes for at stå bag den krænkende adfærd. Det er ikke retfærdigt, mener Ekstra Bladet.

I ny dokumentar på discovery+ fortæller 11 navngivne kvinder om grænseoverskridende oplevelser på TV 2 tilbage i tiden. | Foto: Miriam Dalsgaard/Ritzau Scanpix

Der er noget ufuldstændigt over historien om krænkelser og grænseoverskridende opførsel på TV 2, skriver Ekstra Bladet i en leder, dagen efter offentliggørelsen af den længe ventede dokumentar "Metoo: Sexisme bag skærmen" på streamingtjenesten discovery+.

Ufuldstændigheden består ifølge Ekstra Bladets lederskribent og opinionsredaktør, Mads Kastrup, i, at der kun sættes navn på én af de anklagede parter, Jes Dorph-Petersen, men de øvrige chefer, som de 11 navngivne kvinder i dokumentaren fortæller om, er anonyme.

"De i dokumentaren anonymiserede mandlige chefer udgør en tåge, der lægger sig hen over hele beretningen. Vi får ikke at vide, hvem der er ansvarlig for hvad. Der synes at være en del gerningsmænd – om man vil – der går fri," lyder det i lederen, som også har den holdning, at "når ingen rigtig nævntes, bliver alle på uretfærdig vis erklæret skyldige".

Dermed lægger Ekstra Bladet sig op af en udtalelse fra Jacob Nybroe, ansv. chefredaktør på Jyllands-Posten, som til Politiken mandag sagde, at det "ville klæde dem, som anklagerne nu bliver rettet imod, at stå frem," fordi han ikke vil forveksles med en af dem, det måtte være.

Jacob Nybro var ansat på TV 2 i 14 år fra 2000, først som redaktionschef i Odense og siden i København, og fra 2010 var han nyhedschef frem til 2014.

Sent mandag satte Anna Thygesen, som medvirker i dokumentaren, over for Ekstra Bladet og TV 2 navn på den person, hun i 2007 oplevede upassende og sexistisk opførsel fra i forbindelse med en julefrokost. Ifølge Anna Thygesen var der tale om Michael Dyrby, tidligere nyhedschef på TV 2 og nuværende ansv. chefredaktør på B.T. Selv siger han, at han "er overbevist om", det ikke er sket.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Grønne Aller-regnskaber, tilføjelse til Podimo-top og opgør med techkæmper er blandt strømmene, der formede ugens nyhedslandskab i Mediedanmark. Få et overblik med denne briefing.

Medieklummen: Slip data fri på redaktionen

Ny rapport dokumenterer de positive effekter ved at demokratisere adgangen til data på nyhedsredaktionen. Men desværre hersker der stadig udpræget data-skepsis blandt danske journalister, skriver fellow ved SDU Malte Jørstad i ugens Medieklumme.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs