MediaWatch

Anna Thygesen anklager Michael Dyrby for sexisme på TV 2

Det var Michael Dyrby, nuværende ansv. chefredaktør på B.T., som opførte sig upassende over for Anna Thygesen på TV 2 i 2007, fortæller hun efter dokumentar. Dyrby afviser anklagen.

Anna Thygesen er tidligere TV 2-ansat og i dag indehaver af PR-bureauet Wedo Communication. | Foto: Anthon Unger

Kort efter offentliggørelsen af dokumentarserien "MeToo: Sexisme bag skærmen" på discovery+, fortæller den tidligere TV 2-ansatte Anna Thygesen, at det var Michael Dyrby, der opførte sig upassende og sexistisk over for hende i 2007, da de begge var ansat på stationen. Det udtaler hun til Ekstra Bladet og TV 2.

Michael Dyrby er nuværende ansv. chefredaktør på B.T. og var nyhedschef og nyhedsdirektør på TV 2 fra 2002 til 2015. Ifølge Anna Thygensen var det ham, der på en bustur i forbindelse med en julefrokost i 2007 sagde til hende:

"Du bliver aldrig til noget her på TV 2. Du er for gammel. Du er for rapkæftet. Og fordi jeg ikke vil kneppe dig."

Michael Dyrby afviser selv over for både TV 2 og Ekstra Bladet, at han skulle have sagt det til Anna Thygesen.

"Jeg er af den overbevisning, at jeg ikke har sagt noget så grænseoverskridende for 14 år siden til Anna Thygesen - det ville naturligvis være helt uacceptabelt,"  skriver Michael Dyrby i en sms til de to medier.

I dokumentaren står 11 navngivne kvinder frem og fortæller om en sexualiseret og grænseoverskridende kultur på TV 2. Kun Jes Dorph-Petersen er nævnt ved navn i dokumentaren.

Ifølge Anna Thygesen havde hun ikke tænkt sig at nævne navne, men blev provokeret til det, da Michael Dyrby efter dokumentaren sagde til bl.a. B.T., at han i sin tid på TV 2 burde have set den kultur, der herskede, men ikke selv var en del af den.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Grønne Aller-regnskaber, tilføjelse til Podimo-top og opgør med techkæmper er blandt strømmene, der formede ugens nyhedslandskab i Mediedanmark. Få et overblik med denne briefing.

Medieklummen: Slip data fri på redaktionen

Ny rapport dokumenterer de positive effekter ved at demokratisere adgangen til data på nyhedsredaktionen. Men desværre hersker der stadig udpræget data-skepsis blandt danske journalister, skriver fellow ved SDU Malte Jørstad i ugens Medieklumme.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs