MediaWatch

Premier League scorer kassen på ny tv-aftale i USA

NBC betaler to milliarder britiske pund for rettighederne til at vise Premier League de kommende seks år.

Foto: Ben Stansall/AFP/Ritzau Scanpix

Milliarderne flyder stadig i en lind strøm gennem den bedste engelske fodboldrække, Premier League.

Den glamourøse liga har forlænget aftalen med tv-stationen NBC, der sidder på rettighederne til det amerikanske marked.

Den nye aftale løber over de kommende seks år og kaster ifølge The Athletic to milliarder britiske pund ned i ligaens pengekasse. Det svarer til 17,6 milliarder danske kroner.

Beløbet er et godt stykke over det dobbelte af, hvad NBC betalte for at lande den hidtidige aftale, der gjaldt fra 2015.

"Interessen for Premier League bliver større og større, og det er herligt at se den voksende globale efterspørgsel efter at se vores kampe og tage del i vores liga," siger Premier Leagues administrerende direktør, Richard Masters.

Aftalen omfatter rettighederne til at sende samtlige 380 ligakampe i løbet af sæsonen. Ifølge britiske medier har kampene i denne sæson haft i gennemsnit 609.000 seere i USA.

Det er det højeste på dette tidspunkt af sæsonen siden 2015/16 og en stigning på 14 procent sammenlignet med sidste år.

Mere fra MediaWatch

Lav tilslutning fra kunderne til Netflix' spilleplatform

Inden udgangen af 2022 vil Netflix have fordoblet sit udbud af mobilspil. Men på de ni måneder siden lanceringen af de første spil, har kun en lille del af abonnenterne udvidet deres Netflix-forbrug fra TV til også at gælde gaming.

Efter 18 år er det slut med NFL på Viaplay

Siden 2004 har danske fans kunnet følge amerikansk fodbold på Viaplays kanaler, men nu er det slut: Markedet har forandret sig for meget, lyder det fra Viaplay Group, der hidtil har siddet på rettighederne.

Lindhardt og Ringhof ser gevinst i forskelligheder med nykøbte Clio

Med overtagelsen af edtech-selskabet Clio har Lindhardt og Ringhof Uddannelse forstærket sin topposition på markedet for lærermidler. En ny, samlet platform vil stå klar inden for ”et års tid”, siger direktør. Konsolideringen vil også betyde afskedigelser bl.a. af Clios adm. direktør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs