TV 2-chef: Nybrud på fiktionsmarked kræver gentænkning af Public Service Puljen

De tektoniske pladeskift, som streamingtjenesterne på kort tid har skabt inden for den danske fiktionsbranche, bør afspejles i et fundamentalt skifte i finansieringsterrænet mellem staten, public service-stationerne og producenterne. Støtteordninger skal skærpes, så de fremmer udvikling af dansk indhold til danskerne og ikke giver tilskud til milliardvirksomheders produktion, lyder det fra TV 2’s fiktionschef, Katrine Vogelsang.

Still fra TV 2's "Efterforskningen". | Foto: Henrik Ohsten / TV 2

Det er tid til at genbesøge støttemodellerne for dansk fiktion, mener fiktionschef hos TV 2, Katrine Vogelsang. Fristen for en seriøs diskussion af statens investorrolle i tv- og fiktionsbranchen er faktisk overskredet med et par år, hvilket bl.a. kan mærkes på den desperate mangel på arbejdskraft, som producenter har råbt op om i løbet af 2021.

Hvordan det? Fordi kræfterne i dansk tv- og filmproduktion hidtil groft sagt har været styret af statsligt fastlagte produktionsparametre, der har sikret et fast output - men som i dag er blevet godt og grundigt hacket af den voldsomme efterspørgsel, opblomstringen af streamingtjenester har skabt, lyder udlægningen fra fiktionschef på TV 2, Katrine Vogelsang   

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement