MediaWatch

Venstre vil splitte TV 2 Lorry op med ny medieaftale

Partiet løfter et hjørne af sløret for sit udspil til en ny medieaftale, der skal forhandles om de kommende uger. Det indebærer bl.a. at igangsætte en undersøgelse af, hvordan TV 2-regionerne kan splittes op.

Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Den lokale nyhedsdækning i hovedstadsområdet er ikke tiltrækkelig, og derfor bør Kulturministeriet igangsætte en undersøgelse af, hvordan de lokale TV 2-regioner kan splittes op i flere enheder - og eventuelt samarbejde med lokale dagblade - så public service-dækningen kan styrkes. Det er blandt Venstres ønsker til et nye medieforlig, fortæller medieordfører Jan E. Jørgensen til Politiken.

"Der er simpelthen for mange mennesker, der betaler skat, som ikke får den samme statsfinansierede nyhedsdækning, som man gør andre steder. Hvis problemet skal løses, skal der laves nogle flere tv-stationer, så derfor vil vi undersøge, om man kan dele eksempelvis TV 2 Lorry op, så man har har TV 2 Hovedstaden, TV 2 Vestegnen og så TV 2 Nordsjælland, så de regionale tv-stationer bliver mere lokale," siger han til avisen.

Hvis undersøgelsen viser, at det er teknisk muligt at splitte dækningen op, vil Venstre foreslå en finansiering for en treårig prøveperiode, lyder det.

De eksisterende otte regionale TV 2-stationer får samme tilskud fra staten, men mens eksempelvis TV 2 Østjylland dækker 12 kommuner, skal Lorry dække 34. Problemstillingen blev rejst for godt en måned siden af Enhedslistens medieordfører, Søren Søndergaard, der til Altinget fortalte, at partiet mener, der bør oprettes en ekstra TV 2-region på Sjælland for at fordele dækningen af kommunerne bedre.

Enhedslisten vil oprette en ekstra TV 2-region på Sjælland

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Opskalering i Egmont, tv-tal fra året der gik og oprustning på cybersikkerhed har været med til at sætte farve på denne uge i den danske mediebranche. Få overblik over paletten med denne briefing.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs