MediaWatch

Tre danske tv-serier er med på liste over top-100 i verden

Tre af de mest populære DR Drama-serier gennem de seneste 20 år har sneget sig ind på liste over de 100 bedste tv-serier i verden, som BBC har udarbejdet.

Sofie Gråbøl, Morten Suurballe, Nikolaj Lie Kaas og Sigurd Holmen, der var en del af tv-holdet i den populære DR-serie "Forbrydelsen", der havde premiere i 2007. | Foto: Mogens Flindt/Ritzau Scanpix

Den danske dramaproduktion vakte international opmærksomhed gennem 00'erne og 10'erne for en række af DR Dramas satsninger. Nu har tre af serierne vundet indpas på en top-100 liste over de bedste tv-serier i verden gennem tiden. Det skriver DR på baggrund af en opgørelse, som BBC har udarbejdet.

Konkret er der tale om de tre dramaserier "Forbrydelsen" (2007-2012), "Borgen" (2010-2013 og igen i 2022) samt "Broen" (2011-2018). Bedst placeret ligger sidstnævnte, der er kommet ind på en 34. plads på listen, som er udarbejdet af BBC sammen med 206 udvalgte tv-folk fra 43 lande - heraf fire fra Danmark.

"Borgen" har fået en 40. plads på listen, mens "Forbrydelsen", der var blandt de første dramaserier inden for den såkaldte Nordic Noir-bølge, har lagt sig på en 78. plads.

De tre er også nogle af de serier, som DR har solgt bredt internationalt, og som var med til at sikre DR en Emmy-ærespris "International Emmy Directorate Award" i 2016 for sit arbejde med udvikling af drama.

Øverst på BBC-listen troner dramaserien "The Wire", der løb fra 2002 til 2008 og i årevis har været bredt anerkendt af kritikere som et af de største serieværker i nyere tid.

Mere fra MediaWatch

"Helt generelt synes jeg selvfølgelig, at vi chefredaktører skal stille op"

Principielt bør mediechefer også stille op til kritiske interviews, når medierne forventer det samme af fx politikere, mener Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, efter kritik fra tidl. statsminister af manglende interviews med B.T.'s ansv. chefredaktør Michael Dyrby i kølvandet på dokumentarfilmen om metoo på TV 2.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs