MediaWatch

DR Nyheder ændrer ledelsen

Den digitale omstilling i DR, der bl.a. skal udbygge nyhedstilbuddet på DRTV markant, får DR Nyheder til at omorganisere og bl.a. samle tv-kræfterne i nyt, selvstændigt ansvarsområde.

Foto: /ritzau/Finn Frandsen/

DR Nyheder omlægger ledelsen i forbindelse med den omfattende digitale omstillingsplan, der ramte bordet mandag.

Det betyder bl.a. oprettelsen af et nyt chefområde, der kort og godt hedder "TV". Her er den hidtidige chef for TV Avisen, Marie Buss, konstitueret som ledende redaktionschef.

Ud over TV Avisen, 21 Søndag samt nyheder på DRTV, som hun hidtil har haft ansvar for, vil området også inkludere et nyt ben, DRTV Live, samt området Newsroom, der tidligere har været et selvstændigt område under Mads Vesterby Damm.

Derudover er der oprettet et nyt særskilt område for Dr.dk, Lyd og Mobil, som endnu ikke har en chef udpeget.

Fagredaktionerne fortsætter under ledelse af ledende redaktionschef Kirsten Marie Svendsen, mens Mads Vesterby Damm bliver ny ledende redaktionschef for Indland og Distrikter. Det femte område bliver Dokumentar og Event under tidligere nyhedschef Thomas Falbe, der samtidig skifter titel til chefredaktør for DR Nyheder, men altså med særskilt ansvar for dokumentar og event. Samtidig forsvinder områderne Produktion og Newsroom. 

”Hele organisationen er justeret efter at levere det, DR Nyheder har sat som overordnet mål og mission som en fuldtonet digital virksomhed, der sætter digital produktion og publicering først for at nå flest muligt danskere den vej,” siger Thomas Falbe.

”Vi skal sikre os at en meget stærkt brugerorienteret nyhedstilbud på vores streamingtjeneste, som altid er live, når der sker noget vigtigt,” siger Thomas Falbe.

Hvordan kan man se det på organiseringen?

”F.eks. samler vi hele dokumentarporteføljen – både det, vi køber eksternt og det, vi producerer selv - under mit område, så vi har én samlet dokumentarstrategi for at få størst mulig gennemslagskraft på vores digitale platforme.”

”Nyhederne på levende billeder bliver samlet under en ny søjle, TV, der ud over TV Avisen og 21 Søndag, DRTV også kommer til at rumme Newsroom og Live og Breaking under Marie Buss for at koncentrere live- og tv-kræfterne,” siger han.

Hans hidtidige ansvarsområde Aktualitet, Dokumentar og Programmer bliver samtidig delt op, så tv- og radionyheder rykker på andre hænder, mens han får ansvar for Dokumentar og event samt Deadline. Som en del af strategien om at samle kræfterne rykker dokumentarredaktørerne fra DR Medier, Anders Thomsen og Erling Groth, bl.a. over i området under Thomas Falbe.

Se den nye organisering her:

 

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplever, at ledelsen nu åbner for forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, fortæller ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs