MediaWatch

DR Nyheder ændrer ledelsen

Den digitale omstilling i DR, der bl.a. skal udbygge nyhedstilbuddet på DRTV markant, får DR Nyheder til at omorganisere og bl.a. samle tv-kræfterne i nyt, selvstændigt ansvarsområde.

Foto: /ritzau/Finn Frandsen/

DR Nyheder omlægger ledelsen i forbindelse med den omfattende digitale omstillingsplan, der ramte bordet mandag.

Det betyder bl.a. oprettelsen af et nyt chefområde, der kort og godt hedder "TV". Her er den hidtidige chef for TV Avisen, Marie Buss, konstitueret som ledende redaktionschef.

Ud over TV Avisen, 21 Søndag samt nyheder på DRTV, som hun hidtil har haft ansvar for, vil området også inkludere et nyt ben, DRTV Live, samt området Newsroom, der tidligere har været et selvstændigt område under Mads Vesterby Damm.

Derudover er der oprettet et nyt særskilt område for Dr.dk, Lyd og Mobil, som endnu ikke har en chef udpeget.

Fagredaktionerne fortsætter under ledelse af ledende redaktionschef Kirsten Marie Svendsen, mens Mads Vesterby Damm bliver ny ledende redaktionschef for Indland og Distrikter. Det femte område bliver Dokumentar og Event under tidligere nyhedschef Thomas Falbe, der samtidig skifter titel til chefredaktør for DR Nyheder, men altså med særskilt ansvar for dokumentar og event. Samtidig forsvinder områderne Produktion og Newsroom. 

”Hele organisationen er justeret efter at levere det, DR Nyheder har sat som overordnet mål og mission som en fuldtonet digital virksomhed, der sætter digital produktion og publicering først for at nå flest muligt danskere den vej,” siger Thomas Falbe.

”Vi skal sikre os at en meget stærkt brugerorienteret nyhedstilbud på vores streamingtjeneste, som altid er live, når der sker noget vigtigt,” siger Thomas Falbe.

Hvordan kan man se det på organiseringen?

”F.eks. samler vi hele dokumentarporteføljen – både det, vi køber eksternt og det, vi producerer selv - under mit område, så vi har én samlet dokumentarstrategi for at få størst mulig gennemslagskraft på vores digitale platforme.”

”Nyhederne på levende billeder bliver samlet under en ny søjle, TV, der ud over TV Avisen og 21 Søndag, DRTV også kommer til at rumme Newsroom og Live og Breaking under Marie Buss for at koncentrere live- og tv-kræfterne,” siger han.

Hans hidtidige ansvarsområde Aktualitet, Dokumentar og Programmer bliver samtidig delt op, så tv- og radionyheder rykker på andre hænder, mens han får ansvar for Dokumentar og event samt Deadline. Som en del af strategien om at samle kræfterne rykker dokumentarredaktørerne fra DR Medier, Anders Thomsen og Erling Groth, bl.a. over i området under Thomas Falbe.

Se den nye organisering her:

Mere fra MediaWatch

Franske medier lander indholdsaftale med Facebook

En forhandlingsalliance, der bl.a. repræsenterer Le Monde og Le Figaro, har netop indgået en aftale med Facebook om visning af journalistisk indhold. Aftalen er et bevis på, hvad der kan opnås gennem løsningsorienteret dialog, siger det sociale medieselskab.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs