MediaWatch

Hundredvis af filmfolk slutter sig til protestbrev om dårligt arbejdsmiljø

Listen over underskrifter fra danske filmfolk, der ifølge brevet har fået nok af arbejdsmiljøet i film- og tv-branchen, er nu oppe på 645.

Bodil Jørgensen er blandt underskriverne i et brev til danske filmproducenter, som blev offentliggjort i sidste uge. | Foto: Jesper Houborg/Politiken

Yderligere 230 personer fra film- og tv-branchen har sluttet sig til protestbrevet stilet til landets producenter, som i sidste uge blev offentliggjort med underskrifter fra 415 filmfolk. Det skriver Filmmagasinet Ekko.

Siden offentliggørelsen af brevet i Ekko, er de mange nye underskrifter tikket ind i Facebook-gruppen "Skriv", som initiativtagerne har oprettet. Nu er den samlede pulje af underskrivere oppe på 645 ifølge Ekko.

Scenograf Emilie Nordentoft står bag brevet sammen med skuespiller Dorte Rømer og kostumier Pia Myrdal, og de er ifølge Ekko overvældede af opbakningen.

"Da jeg gik i gang, havde jeg på fornemmelsen, at jeg ikke stod alene med mine oplevelser. Men jeg er nok lidt overrasket over, at det er et så stort problem," siger Emilie Nordentoft til filmmagasinet.

Hundredvis af filmfolk slutter sig til underskriftindsamling om dårligt arbejdsmiljø

Mere fra MediaWatch

"Helt generelt synes jeg selvfølgelig, at vi chefredaktører skal stille op"

Principielt bør mediechefer også stille op til kritiske interviews, når medierne forventer det samme af fx politikere, mener Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, efter kritik fra tidl. statsminister af manglende interviews med B.T.'s ansv. chefredaktør Michael Dyrby i kølvandet på dokumentarfilmen om metoo på TV 2.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs