Hundredvis af filmfolk slutter sig til protestbrev om dårligt arbejdsmiljø

Listen over underskrifter fra danske filmfolk, der ifølge brevet har fået nok af arbejdsmiljøet i film- og tv-branchen, er nu oppe på 645.
Bodil Jørgensen er blandt underskriverne i et brev til danske filmproducenter, som blev offentliggjort i sidste uge. | Foto: Jesper Houborg/Politiken
Bodil Jørgensen er blandt underskriverne i et brev til danske filmproducenter, som blev offentliggjort i sidste uge. | Foto: Jesper Houborg/Politiken

Yderligere 230 personer fra film- og tv-branchen har sluttet sig til protestbrevet stilet til landets producenter, som i sidste uge blev offentliggjort med underskrifter fra 415 filmfolk. Det skriver Filmmagasinet Ekko.

Siden offentliggørelsen af brevet i Ekko, er de mange nye underskrifter tikket ind i Facebook-gruppen "Skriv", som initiativtagerne har oprettet. Nu er den samlede pulje af underskrivere oppe på 645 ifølge Ekko.

Scenograf Emilie Nordentoft står bag brevet sammen med skuespiller Dorte Rømer og kostumier Pia Myrdal, og de er ifølge Ekko overvældede af opbakningen.

"Da jeg gik i gang, havde jeg på fornemmelsen, at jeg ikke stod alene med mine oplevelser. Men jeg er nok lidt overrasket over, at det er et så stort problem," siger Emilie Nordentoft til filmmagasinet.

Hundredvis af filmfolk slutter sig til underskriftindsamling om dårligt arbejdsmiljø

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også