MediaWatch

Politikere ser ikke lovgivning som vej til forbedret arbejdsmiljø i filmbranchen

De danske kulturordførere er skeptiske over for lovindgreb målrettet arbejdsmiljøet i filmbranchen, som bl.a. bliver efterlyst i en stor underskriftindsamling blandt aktører i industrien.

Foto: Mathias Christensen/Ritzau Scanpix

Efter 415 filmfolk i et brev tidligere på ugen bad om politisk hjælp til en ændring i arbejdsmiljøet i den danske filmbranche, lyder det nu fra flere kulturpolitikere fra Folketingets partier, at de ikke ser de store muligheder for politisk handling på området. Det skriver Berlingske.

Kulturordfører Kasper Sand Kjær (S) har sagt ja til at mødes med intitiativtager til underskriftindsamlingen Emilie Nordentoft, men han har i udgangspunktet svært ved at se, hvad der fra politisk kant kan gøres.

"(...) Som udgangspunkt har vi masser af regler og lovgivning på arbejdsmiljøområdet, og jeg har svært ved at se, hvordan vi skal lave særlige regler for film- og tv- branchen," siger han til avisen.

Også fra de adspurgte kulturordførere fra De Radikale og Nye Borgerlige lyder det, at de anser det for vanskeligt at regulere sig ud af kulturproblemer i en branche, ligesom direktør for Producentforeningen, Jørgen Ramskov, er skeptisk over for ny regulering af filmbranchen, men peger på, at det i højere grad handler om at ændre på en dårlig kultur.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Radio Loud er snart no more, mens sportslisten skal genoplives, hvis det står til kulturministeren. Brancheorganisationer råbte vagt i gevær over nyt lovforslag om moms på rettigheder, en tv-status blev gjort op, og Frankfurt Bogmesse vendte tilbage i fysisk form. Alt det og meget mere i ugens overblik over slagets gang i mediebranchen. (Rettet)

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs